Wat is het?

De energiekosten zijn nog steeds hoog. Daarom krijgen mensen met een laag inkomen ook in 2023/2024 weer een energietoeslag. De energietoeslag is een bedrag van € 1.300. Met het geld kunt u een deel van uw energierekening betalen.

Wat moet ik doen?

U heeft de energietoeslag al gekregen

Als het bij de gemeente bekend is dat u recht heeft op de energietoeslag, dan heeft u het geld al automatisch op uw bankrekening gekregen. U hoeft niets te doen. Dit is bijvoorbeeld het geval als:

  • u een uitkering krijgt van de gemeente. Zoals bijstand, IOAZ of IOAW;
  • u in 2022 de energietoeslag heeft gekregen en ook dit jaar aan de voorwaarden voldoet.

U wilt de energietoeslag aanvragen

Komt u wel in aanmerking voor de energietoeslag, maar heeft u het geld niet automatisch gekregen? Dan kunt u de energietoeslag zelf aanvragen. Dit kan van 1 januari 2024 tot 1 juli 2024 via onderstaande button. U heeft hiervoor een DigiD nodig. U hoort binnen 8 weken of u de energietoeslag krijgt.

Vraag energietoeslag aan

Aanvullende informatie

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag? Het Informatiepunt Bergen helpt u graag verder! Kom langs in Bibliotheek Bergen op woensdag- of donderdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. Of neem contact op via:

VoorzieningenWijzer

Er zijn verschillende regelingen en toeslagen voor mensen die moeite hebben met rondkomen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een regeling of toeslag? Of bent u benieuwd of u geld kunt besparen op uw energierekening en/of zorgverzekering? Check het zelf met de VoorzieningenWijzer(externe link)!

Vindt u het fijn als er iemand met u meekijkt? Vraag dan een gratis gesprek aan met een adviseur van de VoorzieningenWijzer. De adviseur kijkt graag samen met u waar u recht op heeft en of u de energieleverancier en zorgverzekering heeft die het beste bij u past.

Gemiddeld heeft iemand na gebruik van de VoorzieningenWijzer € 500 meer te besteden!