Let op: 

Het is niet meer mogelijk om de energietoeslag aan te vragen. Dit kon tot 1 juli 2024.

Wat is het?

De energiekosten zijn nog steeds hoog. Daarom kregen mensen met een laag inkomen ook in 2023/2024 weer een energietoeslag. De energietoeslag is een bedrag van € 1.300.

Heeft u de toeslag aangevraagd maar nog niets gehoord?

U hoort binnen 8 weken of u de energietoeslag krijgt.

Wie kwam er in aanmerking voor de energietoeslag?

Of u de energietoeslag kreeg, ligt aan het inkomen van uw huishouden per maand. Als het inkomen van uw huishouden lager is dan het zogenaamde normbedrag, dan kwam u in aanmerking voor de energietoeslag. Het gaat om de volgende bedragen (exclusief vakantietoeslag):

 

Alleenstaand(e ouder)

Gehuwd

Van 21 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd

€ 1.585,57€ 2.265,81

Pensioengerechtigden

€ 1.760,37€ 2.386,84

Heeft u in 2022 de energietoeslag gekregen en voldeed u dit jaar ook aan de voorwaarden? Of heeft u een uitkering van de gemeente zoals bijstand, IOAZ of IOAW? Dan heeft u de energietoeslag automatisch op uw rekening ontvangen. 

VoorzieningenWijzer

Er zijn verschillende regelingen en toeslagen voor mensen die moeite hebben met rondkomen. Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een regeling of toeslag? Of bent u benieuwd of u geld kunt besparen op uw energierekening en/of zorgverzekering? Check het zelf met de VoorzieningenWijzer!

Vindt u het fijn als er iemand met u meekijkt? Vraag dan een gratis gesprek aan met een adviseur van de VoorzieningenWijzer. De adviseur kijkt graag samen met u waar u recht op heeft en of u de energieleverancier en zorgverzekering heeft die het beste bij u past.

Gemiddeld heeft iemand na gebruik van de VoorzieningenWijzer € 500 meer te besteden!