Leerlingen van de basisscholen in gemeente Bergen kunnen lid worden van ‘De BeestenBende’. Dit is een speciale club voor kinderen van 6 t/m 12 jaar die helpt met het schoonhouden van de eigen buurt door zwerfafval op te ruimen.

Gemeente Bergen Welkom

Daarnaast maken ze ook kennis met duurzaamheid. Omdat een BeestenBender allerlei spannende (dieren)avonturen meemaakt, is de Bende al jaren in heel Nederland een regelrechte hit.

Het BeestenBende project

Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ neemt Gemeente Bergen deel aan het leefbaarheidsproject De BeestenBende. Leden van de BeestenBende krijgen een speciale outfit in opvallende kleuren, compleet met hesje, knijper en stoere cap. Ongeveer een keer per maand zorgen ze in groepjes, onder begeleiding, voor een schone buurt waarin het prettig wonen is voor dieren en mensen. De opruimrondjes zijn voor de kinderen vaak een avontuur door wat ze onderweg tegenkomen en leren. Daarnaast maken de BeestenBende-leden nog veel meer mee. Ze kunnen deelnemen aan diverse BeestenBende evenementen in de gemeente én aan de jaarlijkse nationale Grote BeestenBende Maand bij Burgers’ Zoo.

VerduurSAMEN2030

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de gemeente Bergen. Zo heeft de gemeente Bergen de ambitie om energieonafhankelijk te zijn in 2030. Met het programma VerduurSAMEN2030 wil de gemeente dit doel bereiken. Duurzaamheid is een breed begrip. Ook het schoonhouden van onze leefomgeving valt daaronder en is erg belangrijk voor zowel onze eigen gezondheid als die van de natuur. Via BeestenBende willen we kinderen op een leuke en leerzame manier kennis laten maken met duurzaamheid.

Meer informatie

Ga voor meer informatie over De BeestenBende of om lid te worden naar de website van De Beestenbende(externe link). Houd voor de actuele updates over De BeestenBende in de gemeente Bergen de website van VerduurSAMEN2030(externe link) in de gaten.