Wat is het?

Gemeente Bergen heeft voor alle vrijwilligers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u vrijwilliger? Dan bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt bij de uitoefening van uw vrijwilligerswerk.

De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat de eigen aansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilliger, of die van de instelling waarvoor hij of zij de activiteiten verricht, altijd voorgaat op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het wordt ook wel een 'vangnet' verzekering genoemd. Het is aan te raden om de eigen verzekering niet op te zeggen.

Hoe werkt het?

Als u vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, bent u niet verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Elke andere vrijwilliger is wel verzekerd via deze verzekering. Het maakt niet uit hoe oud u bent, welk vrijwilligerswerk u doet of hoe vaak u dit doet. Ook als u een maatschappelijke stage doet, bent u verzekerd.

Wat moet ik doen?

U hoeft niets te doen. U bent automatisch verzekerd.

Wat moet ik doen bij schade?

Op de website van Vrijwilligersnet Nederland(externe link) kunt u een schadeformulier invullen.

Wat kost het?

Aan de vrijwilligersverzekering zijn geen kosten verbonden.

Aanvullende informatie

Voor informatie over de vrijwilligersverzekering kunt u contact opnemen met Vrijwilligersnet Nederland(externe link).