Vrijwilligerswerk is zinvol voor de samenleving én voor uzelf. Via onderstaande websites vindt u meer informatie over vrijwilligerswerk bij een lokale vereniging of organisatie, of bij een landelijke organisatie actief in deze regio.

Lokale vereniging of organisatie

Vrijwilligerszorg Bergen

Als vrijwilliger bij Vrijwilligerszorg Bergen biedt u ondersteuning aan iemand met een beperking of chronische ziekte. Een uurtje in de week of in de twee weken gaat u bij een vaste cliënt op bezoek. Hoe u de tijd met uw cliënt invult, is aan u, waar mogelijk in overleg met de cliënt en zijn of haar familie. Wilt u een waardevolle hulp zijn voor mensen in uw omgeving? Kijk dan snel op de website van Vrijwilligerszorg Bergen(externe link), of neem contact op met:

  • Ida Basten: (06) 52 66 94 50;
  • Karin Holtermans: (06) 83 07 75 12;
  • Eefke Lommen: (06) 52 66 93 59 of e.lommen@bergen.nl.

Vrijwilliger aan het woord

Wilt u weten wat vrijwilligerszorg precies inhoudt? En waarom het zo waardevol is voor de cliënt, zijn of haar familie, en voor uzelf? Hilly Valckx, vrijwilliger bij Vrijwilligerszorg Bergen, deelt haar ervaringen. Ze heeft twee cliënten, die ze iedere week een uur bezoekt. 'Vrijwilligerszorg is voor mij geen werk. Het is iets waar ik zelf blij van word én waarmee ik andere mensen blij kan maken’, vertelt ze. Lees het volledige interview met Hilly hier.

Andere websites

Voor meer mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij een lokale vereniging of organisatie, kunt u ook eens kijken op:

Landelijke organisatie actief in deze regio

Kijk voor meer informatie op: