Het gemeentearchief van de gemeente Bergen is een historisch documentatiecentrum in de breedste zin van het woord, waarin geschreven stukken vanaf 1600 liggen opgeslagen. De eerste akten van de burgerlijke stand dateren uit 1798 en de oudste bevolkingsregisters uit 1850.

Op de pagina openbaarheid archieven vindt u de inventaris van het gemeentearchief. Daarin ziet u over welke onderwerpen er oude documenten aanwezig zijn. De inventaris is ingedeeld in twee delen. Het eerste deel handelt over de periode tot 1795, het tweede deel over de periode van 1795 tot 1938.

Meer informatie

 • Bevolkingslijst 1810

  In de Bevolkingslijst uit 1810 staat een overzicht van bewoners van panden die destijds in de gemeente stonden en het beroep dat de bewoners uitoefenden.

 • Gemeentearchief bekijken

  Wilt u informatie opvragen over de gemeente, buurten of inwoners? Dan kan dat bij het gemeentearchief.

 • Openbaarheid archieven

  Archieven die ouder zijn dan 20 jaar, zijn openbaar en kunt u kosteloos raadplegen. Is de bescherming van de privacy in het geding, dan is er een beperking op de openbaarheid van de stukken.

 • Regels bij archiefonderzoek

  Als u onderzoek wilt doen in het gemeentearchief, maakt u een afspraak bij de gemeente. Lees hier welke regels gelden bij het doen van onderzoek.