Wat is het?

Voor het inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval betaalt u afvalstoffenheffing. U betaalt ook afvalstoffenheffing als u uw afval nooit meegeeft.

Hoe werkt het?

Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) int de gemeentelijke belastingen. Dus ook de afvalstoffenheffing. U krijgt ieder jaar een aanslagbiljet, met daarop de gemeentelijke belastingen.

Wat moet ik doen?

U betaalt uw aanslag. Kijk op de website(externe link) van BsGW voor meer informatie.

Kosten voor lediging container

Naast de afvalstoffenheffing betaalt u een bedrag per lediging van de grijze en groene container. U vindt de bedragen op de website van BsGW, via onderstaande link. Klik op de gemeente Bergen en klik vervolgens op het plusje bij "Variabele tarieven". Daar ziet u hoeveel u per lediging betaalt.

Bekijk de kosten(externe link)

Aanvullende informatie

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de aanslag? Neem dan contact op met BsGW. Op de website(externe link) van BsGW ziet u hoe u dit kunt doen. De medewerkers van BsGW leggen graag aan u uit hoe de gemeentelijke belastingen zijn berekend. Ook kijken ze gratis met u mee of de belastingen goed zijn vastgesteld. Bezwaar maken is vaak niet meer nodig.

Wilt u toch bezwaar maken? Kijk dan op de website(externe link) van BsGW hoe u dit kunt doen.

Verordening

Meer informatie over de afvalstoffenheffing vindt u in de 'Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2024'. 

Bekijk de verordening(externe link)