Volwasseneneducatie is onderwijs voor volwassenen. Het ROC biedt opleidingen aan voor volwassenen. Ook leerlingen die vast zijn gelopen in het normale onderwijs en toch een diploma willen halen kunnen naar het ROC.

Bij het ROC kunt u opleidingen doen zoals mavo, havo en beroepsopleidingen op verschillende niveaus. Bepaalde opleidingen kunt u overdag volgen en andere in de avond. U krijgt een diploma als u een examen haalt.

Hoe werkt het?

Het ROC kan u het volgende bieden aan volwasseneneducatie:

  • Een breed aanbod aan opleidingen zoals mavo, havo en beroepsopleidingen op verschillende niveaus.
  • Afzonderlijke opleidingen voor mensen met een achterstand in de Nederlandse Taal en/of rekenen
  • Zowel dag- als avondopleidingen.
  • U kunt een opleiding volgen als u over voldoende benodigde vooropleiding beschikt. De eisen zijn voor elke opleiding anders. Dit geldt niet voor de specifieke opleidingen in taal en rekenen.
  • Haalt u uw examen op het ROC, dan krijgt u een erkend diploma.

Wat moet ik doen?

Wilt u een opleiding in het kader van volwasseneneducatie volgen? U meldt zich dan aan bij een ROC bij u in de buurt. Voor Bergen is dit het ROC Gilde Opleidingen, welke in Noord Limburg gevestigd is in Venlo en Venray. Biedt deze ROC niet de gewenste opleiding aan, dan kunt u zich elders oriënteren.

Soms kunt u voor een opleiding op verschillende momenten in het schooljaar instappen. Informeer daarnaar bij het ROC. ROC's organiseren ook open dagen. U kunt dan geheel vrijblijvend kennis maken met het centrum.

Aanvullende informatie

Kijk bij de Gilde Opleidingen voor meer informatie.