De inhoud is geladen.

Verbouwing gemeentehuis

Verbouwing gemeentehuis

Het gemeentehuis gaat verbouwen. Er worden maatregelen genomen om het gebouw duurzamer te maken. Daarnaast worden de arbeidsomstandigheden verbeterd en wordt onder andere gewerkt aan een gezond binnenklimaat voor medewerkers en bezoekers.

 

Natuurlijk gaat onze dienstverlening tijdens de verbouwing gewoon door. We doen onze uiterste best om eventuele overlast voor onze inwoners zoveel mogelijk te beperken.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de verbouwing van het gemeentehuis en wat dit voor u betekent.

Gemeentehuis bezoeken

De verbouwing van het gemeentehuis gebeurt in twee fases:

 • Fase 1: voorbereiding - juni t/m augustus 2024
 • Fase 2: werkzaamheden - vanaf september 2024
 1. Momenteel bezig: Fase 1

  Het gemeentehuis blijft open voor bezoekers. U kunt nog gewoon terecht bij de balie van het Klant Contact Centrum. De openingstijden blijven hetzelfde.

  Let op: veel medewerkers kunnen tijdens de verbouwing niet in het gemeentehuis werken. Wilt u zeker weten dat de persoon die u wilt spreken, ook in het gemeentehuis aanwezig is? Maak dan van tevoren een afspraak op onze website of via (0485) 34 83 83.

 2. Nog te doen: Fase 2

  Het gemeentehuis is gesloten voor bezoekers. U kunt terecht in een tijdelijke unit op de parkeerplaats bij het gemeentehuis. Maak van tevoren een afspraak, dan kunnen we u zo snel en goed mogelijk helpen.

  Wanneer het gemeentehuis precies dichtgaat, is nog niet bekend. 

Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl.

Wat gaat er gebeuren?

Het gemeentehuis gaat verbouwen. Deze verbouwing heeft verschillende doelen. 

Allereerst worden maatregelen genomen om het gebouw duurzamer te maken. Denk aan maatregelen op het gebied van energiebesparing en -opwekking. 

Daarnaast worden de arbeidsomstandigheden verbeterd en wordt onder andere gewerkt aan een gezond binnenklimaat voor medewerkers en bezoekers. Aspecten als licht, temperatuur, ventilatie en geluid komen hierbij aan bod.

Ook is er aandacht voor het bieden van een klantvriendelijke omgeving. In de verbouwingsplannen is bijvoorbeeld rekening gehouden met goede ontvangst- en wachtruimtes voor bezoekers, voldoende vergaderruimtes en genoeg spreekkamers met digitale mogelijkheden.

Wanneer start de verbouwing?

Op maandag 17 juni starten we met verhuizen. Het grootste deel van het gemeentehuis wordt leeggehaald, zodat de aannemer zo snel mogelijk in het gebouw aan de slag kan. De begane grond verhuist nog niet. U kunt dan ook nog steeds terecht bij de balie in het gemeentehuis.

In september wordt ook de begane grond leeggehaald. Het gemeentehuis gaat dan dicht. Er komt een tijdelijke unit op de parkeerplaats, waar u tijdens de verbouwing terecht kunt. Wanneer deze tweede fase precies begint, is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, informeren we u hierover via onze gemeentelijke kanalen.

Hoe lang duurt de verbouwing?

De verbouwing duurt 9 tot 12 maanden.

Kan ik tijdens de verbouwing nog bij de gemeente terecht?

Natuurlijk! Het gemeentehuis blijft voorlopig open voor bezoekers. U kunt nog gewoon terecht bij de balie van het Klant Contact Centrum. Wanneer het gemeentehuis in september dichtgaat, kunt u terecht bij een tijdelijke unit op de parkeerplaats bij het gemeentehuis.

Uiteraard kunt u ons ook bereiken via (0485) 34 83 83 en info@bergen.nl

Kan ik tijdens de verbouwing het gemeentearchief bezoeken?

Nee, het is tijdens de verbouwing niet mogelijk om het gemeentearchief te bezoeken voor archiefonderzoek.

Gaat de gemeentewerf ook verbouwen?

Ja, de gemeentewerf op De Flammert gaat ook verbouwen. Ook hier hebben de werkzaamheden betrekking op het verduurzamen van het gebouw. Wanneer de verbouwing van de gemeentewerf start, is nog niet bekend. Zodra dit bekend is, informeren we u hierover via onze gemeentelijke kanalen.