Reizen met kinderen

Reizen met kinderen

Reist u met een kind jonger dan 18 jaar naar het buitenland? Let er dan op dat u vóór vertrek alles goed heeft geregeld. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het kind een eigen paspoort of identiteitskaart heeft. En dat u zo nodig toestemming heeft van de (andere) ouder van het kind.

 

Kinderen hebben een eigen paspoort of identiteitskaart nodig om naar het buitenland te reizen. U vraagt deze reisdocumenten aan bij de gemeente. Kijk voor meer informatie op de pagina Paspoort of Identiteitskaart.

U reist alleen met uw kind

Reist u alleen met uw kind van 17 jaar of jonger naar het buitenland? Dan heeft u toestemming nodig van de andere ouder met gezag. U vult hiervoor samen het toestemmingsformulier in.

Uw kind reist alleen of met een andere volwassene

Gaat uw kind van 17 jaar of jonger alleen op reis? Of met een andere volwassene, zoals opa en oma, de ouders van een vriendje of met school? Dan heeft hij of zij uw toestemming nodig. Vul hiervoor voor ieder kind een toestemmingsformulier in.

U vindt het toestemmingsformulier via onderstaande button. Kijk voor meer informatie over reizen met kinderen op de website van de Rijksoverheid.

Naar het toestemmingsformulier Meer informatie