Maatschappelijk werk is er voor iedereen met vragen of zorgen in het dagelijks leven. Heeft u hulp of ondersteuning nodig, dan kunt u kosteloos en vertrouwelijk het gesprek aangaan met een maatschappelijk werker.

In de gemeente Bergen kunt u voor maatschappelijk werk terecht bij Synthese(externe link). De maatschappelijk werkers van Synthese ondersteunen bij allerlei vragen in het dagelijks leven:

  • Last van stress, spanningen of somberheid;
  • Moeite met het leggen van sociale contacten;
  • Een verbroken relatie of relatieproblemen;
  • Het vinden van een passende daginvulling;
  • Geldzorgen of financiële vragen;
  • Zorg voor of verlies van een naaste;
  • Conflict met de buren.

Maatschappelijk werk is gratis en inwoners kunnen zelf contact opnemen. Zij hebben daarbij geen doorverwijzing nodig van de gemeente of bijvoorbeeld hun huisarts.

Wat kan maatschappelijk werk voor u betekenen?

Geen vraag is te gek voor het maatschappelijk werk van Synthese. Weten zij het antwoord niet? Dan vinden ze samen met de hulpaanvrager iemand die dat wél weet. Waar nodig schakelen de maatschappelijke werkers hulp in. Bijvoorbeeld van de gemeente, de huisarts, geestelijke gezondheidszorg of een onderwijsinstelling. Dit doen zij altijd in overleg en samenspraak met de hulpaanvrager.

Maatschappelijk werk Jeugd en Gezin

Per 1 maart 2022 heeft Synthese het maatschappelijk werk uitgebreid met MW Jeugd en Gezin. Het doel van MW Jeugd en Gezin is om jeugd en/of ouders die dat nodig hebben, in een zo vroeg mogelijk stadium hulp of ondersteuning te bieden. Hierdoor kunnen kinderen en jongeren op een gezonde en veilige manier hun school doorlopen en afronden.

De maatschappelijke werkers van Synthese kunnen onder andere hulp bieden op het gebied van pesten, sociale vaardigheden, problemen in de thuissituatie of op school, scheiding en samengestelde gezinnen, opvoeding, gedragsproblemen en verslaving.

Neem contact op

De maatschappelijk werkers in Bergen zijn Marjo Raijmakers, Daniëlle Verdijk en Derya Bozok. Inwoners kunnen contact opnemen door te bellen naar (0485) 84 34 15 of door een mail te sturen naar teambergen@synthese.nl, met vermelding van de vraag, naam en contactgegevens.

Landelijke organisaties

De volgende organisaties bieden door heel Nederland ondersteuning bij problemen: