Nieuws

 • Veerpontje Reindersmeer in Well tijdelijk buiten werking

  (13-09-2019)

  Het veerpontje bij het Reindersmeer In Well is door het lage waterpeil tijdelijk buiten werking.

 • Samen dansen op Wereld Alzheimer Dag

  (11-09-2019)

  Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Het thema van deze dag is samen bewegen. Bergen Dementie Vriendelijk nodigt u die dag uit om in de Lieke Martens-zaal van de bibliotheek in Nieuw Bergen samen te dansen. U bent van 14.00 tot 16.30 uur van harte welkom.

 • Vanaf 1 september: aanvragen mantelzorgcompliment

  (10-09-2019)

  Gemeente Bergen waardeert haar mantelzorgers. Maar mensen die mantelzorg ontvangen, de hulpvragers, waarderen dat nog veel meer.

 • Balies burgerzaken gesloten

  (10-09-2019)

  Vrijdag 20 september zijn de balies van Burgerzaken in het Klant Contact Centrum gesloten. Dit betekent dat u die dag onder andere geen paspoort, rijbewijs of uittreksels aan kunt vragen of een akte van de burgerlijke stand kunt laten opmaken.

 • Maakt u als (dementie) maatje het verschil?

  (10-09-2019)

  Heeft u enkele uurtjes in de week of in de twee weken beschikbaar?

  En lijkt het u leuk om iets voor andere mensen te betekenen zoals samen een wandeling maken, een stuk gaan fietsen, een luisterend oor bieden of een kopje koffie drinken? Dan zijn wij op zoek naar u!

 • Regelmatig onderhoud is van groot belang

  (10-09-2019)

  Kom niet van de regen in de drup

  Er zijn steeds vaker hevige regenbuien. Zit dan net uw afvoer verstopt door mos en bladeren? Dan kunnen de gevolgen erg vervelend zijn. Daarom is goed en regelmatig onderhoud van groot belang. Een stortbui krijgt dan veel minder vat op uw dak. Waar moet u op letten?

 • Jaarlijkse inzamelactie Taxus Taxi zeer succesvol

  (10-09-2019)

  De jaarlijkse inzamelactie van stichting Taxus Taxi in de gemeente Bergen is zeer succesvol verlopen. In totaal is dit jaar ruim 346.000 kilogram taxussnoeisel ingezameld, goed voor ruim 3.000 chemotherapieën. Hiervan werd 3.407 kilogram in de gemeente Bergen ingezameld. “We zijn erg verheugd met de opbrengst van dit jaar”, vertelt Werner Toonen van stichting Taxus Taxi.

 • Energie-update VerduurSAMEN2030

  (10-09-2019)

  Gemeente Bergen heeft de ambitie om energieonafhankelijk te worden. Dit betekent dat er binnen de gemeente altijd voldoende eigen opgewekte energie aanwezig is.

 • Gemeente Bergen sluit intentieovereenkomst met Enexis Netbeheer en TenneT voor realisatie Energielandgoed Wells Meer

  (10-09-2019)

  Op 9 september hebben de Gemeente Bergen, Enexis Netbeheer en TenneT TSO B.V. een intentieovereenkomst getekend waarin de partijen vastleggen de benodigde energie-infrastructuur voor het Energielandgoed Wells Meer tijdig aan te leggen en in werking te stellen.

 • Vraag attentie voor mantelzorger aan!

  (02-09-2019)

  Een mantelzorger zorgt meer dan gemiddeld voor een partner, familielid of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief. Mantelzorgers zijn geen professionele hulpverleners, maar hebben een persoonlijke band met diegene voor wie ze zorgen.

 • Voorkom fraude met kopie identiteitsbewijs

  (02-09-2019)

  Steeds meer organisaties vragen om een kopie van uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsdocument bijvoorbeeld bij het afsluiten van een huurcontract of telefoonabonnement.

 • Aanleg glasvezel Industrieterrein De Flammert

  (02-09-2019)

  Glasvezel buitenaf is bezig met de aanleg van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Noordoost Limburg. Het bedrijf wil ook glasvezel aanleggen op bedrijventerreinen waaronder het bedrijventerrein Industrieterrein De Flammert in Bergen L.

 • Subsidieregeling energiebesparing eigen huis

  (30-08-2019)

  De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is weer beschikbaar voor bewoners die tevens eigenaar zijn van hun woning.

 • App locatie Limburgse watertaps

  (20-08-2019)

  Op zoek naar een watertap in de buurt? In Limburg zijn er al bijna 100. Er is nu een handige app met de locatie van alle Limburgse watertaps.

 • Steigers in het Leukermeer

  (20-08-2019)

  Sinds kort liggen er vijf nieuwe steigers in het Leukermeer. Deze steigers zijn eigendom van Gemeente Bergen, plaatselijke ondernemers exploiteren de steigers.

 • Verloren of gevonden?

  (20-08-2019)

  Heeft u een voorwerp verloren of gevonden? Ga dan naar de website van Verloren of gevondenDeze website is tot stand gekomen in samenwerking met gemeenten en politie.

 • Verenigingen en organisaties, vraag voor 1 oktober subsidie aan

  (19-08-2019)

  Verenigingen en organisaties kunnen voor 2020 in aanmerking komen voor subsidie. De aanvraag hiervoor moet uiterlijk 1 oktober 2019 worden ingediend.

 • Uw hond kan er niets aan doen, u wel!

  (12-08-2019)

  Het is een grote ergernis in gemeente Bergen: hondenpoep. In speeltuintjes, op trottoirs en midden in de woonwijken liggen uitwerpselen van de viervoeters.

 • Minder inkomen, toch zwemles voor kinderen vanaf 7 jaar

  (12-08-2019)

  De meeste kinderen halen hun zwemdiploma (‘s) in de jaren dat ze op de basisschool zitten. Lukt het vanwege financiële omstandigheden niet om uw kind een zwemdiploma te laten halen?

 • Maandag 19 augustus start herinrichting Oranjebuurt

  (12-08-2019)

  Maandag 19 augustus begint de herinrichting van de Oranjebuurt in Afferden.

 • Ondersteuning door Stichting Leergeld De Stuwwal

  (05-08-2019)

  Bent u ouder en/of verzorger van kinderen van vier tot achttien jaar en kunnen zij om financiële redenen niet meedoen aan (school)activiteiten?

 • Mantelzorgondersteuning

  (30-07-2019)

  De mantelzorgondersteuner begeleidt mantelzorgers in de gemeente Bergen.

 • Maakt u als (dementie) maatje het verschil?

  (23-07-2019)

  Heeft u enkele uurtjes in de week of in de twee weken beschikbaar?

 • Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

  (22-07-2019)

  De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is “Blik over de grens” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

 • Wegwerkzaamheden in Heijen

  (19-07-2019)

  Gemeente Gennep gaat werken aan de volgende wegen: Schaafsebosweg, Nieuw Erf, Brem, Langeven, Beekweg en Burchtweg in Heijen. Dit kan ook gevolgen hebben voor inwoners van gemeente Bergen.

 • Voorkeurstracé dijk in Heukelom mogelijk door samenwerking

  (16-07-2019)

  Bewoners en ondernemers hebben samen met Waterschap Limburg voor het dijktracé in Heukelom, onderdeel van dijkversterking Nieuw Bergen, een betere oplossing gevonden. Het aangepaste tracé is verkeersveiliger, beschermt meer mensen en bedrijven en heeft minder landbouwgrond nodig.

 • Nieuwe subsidieregelingen

  (16-07-2019)

  De gemeente verstrekt elk jaar subsidie aan een groot aantal verenigingen. De basis van deze subsidies ligt vast in subsidieregelingen. Hierin staat welke verenigingen en organisaties in aanmerking komen voor subsidie en hoe het subsidiebedrag wordt berekend.

 • Geen vuur in de natuur

  (25-06-2019)

  Een klein brandje in het bos of op de hei kan al snel uit de hand lopen. Natuurbranden zijn grillig en moeilijk te bestrijden. Natuurbrand is wel te voorkomen, want 70% van de natuurbranden ontstaat door menselijk gedrag.

 • Herinrichting oevers en beekmondingen langs de Maas

  (27-04-2019)

  Aannemer Martens en Van Oord werkt tot november 2019 in opdracht van Rijkswaterstaat aan het natuurvriendelijk maken van vier oevertrajecten langs de Maas.

 • Afgravingen zijn levensgevaarlijk terrein

  (17-04-2019)

  Kampergeul nadert met het afgraven in het gebied Maaspark Well de weg De Kamp. Rondom het werkterrein staat een afrastering en enkele waarschuwingsborden.

 • Grensoverschrijdende routes verkrijgbaar bij 68 adressen

  (09-04-2019)

  Tijdens de Touristikmesse in Kalkar, begin februari, zijn de eerste vijf van in totaal tien grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd.

 • Schoenen mogen ook in de textielcontainer!

  (12-02-2019)

  In de gemeente Bergen zamelen enkele verenigingen in samenwerking met de gemeente textiel in. In elk dorp staan textielcontainers die door verenigingen beheerd worden en die hier een vergoeding voor ontvangen.

 • Burgerhulpverlener worden?

  (15-01-2019)

  Een hartstilstand kan iedereen overkomen. De overlevingskans is het grootst wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp start.

Archief

Pagina opties