“Het zout heeft een reinigende werking en is daarmee niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de luchtwegen.”

In augustus 2021 kocht de familie Westerkamp de locatie van het voormalige Rosarium in Wellerlooi. In nog geen twee jaar bouwden vader, moeder, dochter, schoonzoon en kleinzoon hier een waar wellnesscentrum met de focus op zouttherapie (halotherapie). Op dinsdag 27 juni bezocht het college van B&W de pas geopende onderneming.

Reinigende werking

Op het terras voor het Zouttherapie Wellnesscentrum(externe link) kregen burgemeester en wethouders uitleg over wat zouttherapie nu precies inhoudt. De zoutkamer is letterlijk en figuurlijk het hart van het bedrijf. De kamer is volledig opgebouwd uit zout. Ook worden kleine deeltjes zout de ruimte ingeblazen.

Het zout heeft een reinigende werking en is daarmee niet alleen goed voor de huid, maar ook voor de luchtwegen. Een sessie in de zoutkamer duurt ongeveer 50 minuten en helpt bij longklachten als astma, COPD en hooikoorts, huidklachten als eczeem en psoriasis, en bij stress en slaapproblemen.

Voorzieningen

Naast de zoutkamer biedt het wellnesscentrum detox voetenbaden aan. Deze methode helpt het lichaam om zich te ontdoen van afvalstoffen en onzuiverheden. Daarnaast is er een wellnessruimte met onder andere een verwarmd binnenzwembad, verschillende (infrarood) sauna’s, een rasul- en stoomcabine en ligbaden. Ook heeft het wellnesscentrum een rustruimte, een buitentuin met jacuzzi en een horecagelegenheid.

Opstartfase

Zouttherapie Wellnesscentrum bevindt zich nu nog in de opstartfase. Na een intensieve periode van bouw en renovatie bouwt de familie Westerkamp het klantenbestand het liefst zoetjesaan verder op. De familie vindt het daarbij belangrijk dat er ruimte blijft voor het bieden van maatwerk en persoonlijke aandacht. Het bedrijf heeft momenteel vooral vaste klanten, die eens in de één à twee weken terugkomen voor een sessie in de zoutkamer en/of een detox voetenbad.

Naast het uitbreiden van het klantenbestand heeft de familie verschillende andere toekomstplannen. Zo willen ze onder andere de rozentuin in ere herstellen. Maar dan natuurlijk wel in hun eigen stijl, passend in het plaatje van het wellnesscentrum.