Bedrijfsbezoek Weys Tweewielers

Het college bracht op dinsdag 2 oktober een bedrijfsbezoek aan Profile Weys, in het hart van Siebengewald.

Eigenaar Sander Jans laat daar met veel trots zijn nieuwe modern ingerichte winkel zien: “Je vindt hier een groot assortiment fietsen, van A-merken als Koga of Gazelle, normaal of elektrisch tot tweedehands fietsen. We hebben ze allemaal’’.

Generaties aan fietsspecialisme

Tijdens een kop koffie en een presentatie in de winkel, vertelt Sander over de historie van het familiebedrijf Weys-Jans. Ze ondernemen al bijna 100 jaar op een herkenbare locatie in Siebengewald: “Er werd hier bruin- en witgoed verkocht, er was een taxi- en installatiebedrijf en een dancing/feestzaal, maar in fietsen hebben we ons gespecialiseerd’’, zegt Sander. Vader Harry Jans kijkt tevreden mee en vult aan: ‘’De verkoop van fietsen doen we al vanaf 1921”.

Met oog voor de klant

Vanuit alle windstreken komen de klanten. Ruim 70% komt uit Duitsland. De komst van de nieuwe supermarkt H&P is voor Weys Tweewielers een mooie trekker, maar het geheim van de succesvolle zaak ligt bij de klantgerichtheid van zijn personeel. Hij legt uit: ‘’Klantvriendelijkheid en deskundigheid is belangrijk, maar tijd hebben voor de klant is misschien nog wel het belangrijkste’’.

Elektrische bezorgfiets

De rondleiding in de zaak start met een bijzondere elektrische bezorgfiets. Het is het paradepaardje van Sander: “Ik heb deze fiets in elkaar gelast en verder doorontwikkeld”. Al ruim 4 jaar leveren ze deze fiets over heel Europa vanuit zijn tweede zaak ‘E-Bike4Delivery’ in Cuijk. Grote ketens zoals Thuisbezorgd, Domino’s Pizza, en Burgerking maken gebruik van deze E-bike.

Van fiets tot reparatie

Samen met het college lopen we langs verschillende opvallende fietsen, duo-fietsen en rolstoelfietsen, allemaal elektrisch uitgevoerd. Helaas heeft het college geen tijd voor een proefritje. Sander Jans: “Ook de reparatie- en serviceruimte is een belangrijke tak. Het hoort bij de klantgerichtheid van Weys Tweewielers en daarom bieden we hier ook de mogelijkheid een opleiding te volgen’’. Het college sluit het bezoek af aan de overkant van de straat, daar staat de hal ‘Budget Bikes’ vol met tweedehands fietsen.

Weys Tweewielers zit nog altijd op de goede plek in Siebengewald, in een gemeente die dit jaar is uitgeroepen tot de meest ontspannende fietsgemeente.