De natuur van Nationaal Park De Maasduinen biedt vele mogelijkheden om er lekker met de kinderen op uit te gaan. Hieronder staan enkele tips. Meer informatie vindt u op de website van Nationaal Park De Maasduinen(externe link).

Speeltuin Eendenmeer

De natuurspeeltuin aan de Ceresweg in Nieuw Bergen is een ideaal uitje voor het hele gezin. De kinderen kunnen fijn spelen, terwijl de ouders lekker picknicken. U kunt uw bezoek combineren met een wandeling rond het Eendenmeer van circa 3 kilometer. Op mooie dagen is de kiosk De Eendenhut geopend. Daar kunt u bijvoorbeeld terecht voor een kleine versnapering en het toilet. Kijk voor de openingstijden op de website van Grewada(externe link).

Eddy Eend

Bij het Eendenmeer in Bergen woont Eddy Eend. Kinderen van 6 t/m 9 jaar kunnen met Eddy op pad in de natuur. Bepakt met een rugzak vol ontdekkingsspullen beleven zij samen met Eddy een bijzonder avontuur. De route is half verhard, waardoor deze ook geschikt is voor wandelwagens en rolstoelen. U reserveert Eddy Eend via (06) 10 27 19 25. Het avontuur kost € 2,50 per kind (per rugzak), exclusief € 12,50 borg. De route start op Siebengewaldseweg 108, 5854 PD in Nieuw Bergen.

Speelbos De Boskoel

Zo’n 500 meter lopen vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3E in Well, ligt Speelbos De Boskoel. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven door te klimmen en klauteren, tussen bomen te slingeren of lekker met het zand te spelen. Ouders kunnen meedoen of rustig toekijken vanaf een picknickbank. Naast de route van en naar het Speelbos vindt u verschillende speelobjecten, zoals evenwichtsbalken en een waterspeelplaats.

Dorus Ontdekt

Kinderen van 6 t/m 12 jaar kunnen de natuur bij het Reindersmeer ontdekken met Dorus het konijn. Samen met Dorus lopen ze een route van circa 4 kilometer met onderweg leuke spelletjes, prachtige natuur en zelfs af en toe wat actie. De route is goed te combineren met een bezoek aan Speelbos De Boskoel. Dorus Ontdekt is verkrijgbaar bij Bezoekerscentrum De Maasduinen en kost € 2,-.

Het Boeiendste Bos

Beleef de natuur op een speelse manier tijdens de speurtocht Het Boeiendste Bos. Ga met het hele gezin op zoek naar de koning, maak natuurschilderijen of speel één van de voel-, kijk- en raadspellen. De route is 3 kilometer lang en geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. U haalt de speurtocht bij Jachthut Op den Hamer, Twistedenerweg 2 in Wellerlooi, voor € 1,50.