Afgelopen november werd hij nog door de vakjury uitgeroepen tot ondernemer van het jaar van de industriële kring Land van Cuijk en Noord Limburg.

Voor het college aanleiding om eens te gaan kijken bij Erik Lanting, de eigenaar van supermarkt H&P in Siebengewald.

Prachtige nieuwbouw zonder gas

H&P is al jaren een begrip in Siebengewald en niet alleen daar maar ook in Duitsland. Slim ingespeeld op de Duitse behoefte om op zondag inkopen te kunnen doen, trekt de supermarkt klanten vanuit zelfs Kleef. Mede daardoor was er de mogelijkheid om een prachtig nieuw gebouw neer te zetten. Het gebouw wordt verwarmd met de restwarmte van de koeling en de vriezers. Dus aansluiting op gas was niet meer nodig. De nieuwbouw betekende ook een uitbreiding van personeel naar 65 man en dat vinden ze in Siebengewald natuurlijk ook wel fijn.  

HALDIE ook in een nieuw jasje

Het vrijgekomen pand van H&P is omgebouwd tot een nieuwe HALDIE (De hal die alles verkoopt). Hier worden zeg maar de non-food artikelen verkocht, zoals medicijnen, parfums en nog veel meer. Ook de HALDIE voorziet in een behoefte van de Duitse klanten en Siebengewald profiteert mee.

En zo denkt Erik Lanting niet alleen aan een verdienmodel met zijn winkels, maar ook aan de behoefte in Siebengewald. Immers ook de viswinkel is van Erik, hoewel daar een andere exploitant de scepter zwaait. Ook daar komen de klanten van heinde en verre.

Bloemenwinkel ook onder de pannen

Met de komst van de nieuwe supermarkt is ook het huisvestingsprobleem voor de bloemenwinkel opgelost. Die heeft een eigen onderkomen gekregen in het gebouw. Het college kijkt terug op een geslaagd werkbezoek en is ook bijzonder trots op zo’n ondernemer in onze gemeente.