Wat is het?

Zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat willen we toch allemaal? Gewoon de dagelijkse dingen blijven doen, zoals de boodschappen of een bezoekje aan familie of vrienden. Het programma Stevig Staan helpt mensen van 70 jaar en ouder om het risico op vallen te verminderen en zo hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid te behouden of zelfs te vergroten.

Stevig Staan focust niet alleen op spierkracht, evenwicht en conditie. Er komen ook andere aspecten van “positieve gezondheid” aan bod. De deelnemers zitten beter in hun vel en kunnen langer (zelfstandig) blijven meedoen in de samenleving.

Hoe werkt het?

U kunt meedoen met Stevig Staan als u:

  • 70 jaar of ouder bent;
  • thuis woont;
  • 15 minuten met of zonder hulpmiddel kunt lopen;
  • het afgelopen jaar bang bent geweest om te vallen, of gevallen bent.

Wat moet ik doen?

In 2023 vinden in de gemeente Bergen verschillende vitaliteitsbijeenkomsten plaats. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we u meer over Stevig Staan en kunt u een persoonlijke balanstest doen. Zo weet u meteen of Stevig Staan iets voor u is. 

De eerste vitaliteitsbijeenkomst vond plaats op donderdag 30 maart. Zodra de datum voor de volgende bijeenkomst bekend is, leest u dat hier. Wilt u in de tussentijd meer weten over Stevig Staan of u alvast aanmelden voor het programma? Neem dan contact op met Dien van Dinter via dien@bergenbeweegtnatuurlijk.nl of (06) 27 55 90 88.

Aanvullende informatie

Stevig Staan is een samenwerking tussen de Noord-Limburgse gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray, De Zorggroep, CZ, VGZ Zorgkantoor, Coöperatie VGZ en de fysiopraktijken van FysunieQ. Het programma is mede ontwikkeld door Vilans en VeiligheidNL en wordt gefinancierd middels een Health Impact Bond. Meer informatie over het programma is te vinden op www.stevigstaan.nu(externe link).