Op de Bergerheide kunt u wel eens de herder en zijn schapen tegenkomen. Deze schapen houden het heidelandschap open door begrazing. De dieren brengen de nacht door in de Schaapskooi aan de Ceresweg.

Wanneer er overdag geen schapen aanwezig zijn, kunt u de Schaapskooi bekijken. U bereikt de Schaapskooi na enkele minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan de Ceresweg in Nieuw Bergen.

Lammetjesroute

Vanaf de Schaapskooi kunt u de lammetjesroute volgen. Dit is een korte wandeling met vragen en opdrachten, waarmee jonge kinderen van alles leren over schapen, heidebeheer en natuur. De antwoorden van de vragen vult u in op het antwoordformulier. Dit formulier kunt u onderaan deze pagina downloaden of ophalen bij:

  • Gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen;
  • Restaurant De Wellsche Hut, Wezerweg 13 in Well.

Alles ingevuld? Lever het antwoordformulier dan weer in bij het gemeentehuis of De Wellsche Hut en de kinderen krijgen een leuke verrassing.

Lammetjesdagen

In het voorjaar vinden bij de Schaapskooi de lammetjesdagen plaats. Tijdens de lammetjesdagen opent de Schaapskooi haar deuren voor publiek en kunt u met eigen ogen de pasgeboren lammetjes bewonderen. De schaapsherder is ook aanwezig om te vertellen over de schapen en lammetjes, het hoeden van de schapen en het heidebeheer.

Kleurplaat

In het teken van de lammetjesdagen 2022 is een nieuwe kleurplaat van de Schaapskooi gemaakt. Deze kunt u hieronder downloaden. U kunt de kleurplaat ook ophalen bij het gemeentehuis.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de Schaapskooi, de lammetjesroute en de lammetjesdagen contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of 14 0485.