Op de Bergerheide kunt u wel eens de herder met zijn schaapskudde tegenkomen. De schapen begrazen het heidelandschap. De dieren brengen de nacht door in de schaapskooi aan de Ceresweg in Nieuw Bergen.

Wanneer er overdag geen schapen aanwezig zijn, kunt u de schaapskooi bezoeken. U bereikt de schaapskooi na enkele minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan de Ceresweg. Bekijk de kaart hieronder.

Lammetjesroute

Een bezoek aan de schaapskooi is niet compleet zonder een wandeling langs de lammetjesroute! Dit is een korte wandeling met vragen en opdrachten, waarmee jonge kinderen (en hun ouders) van alles leren over schapen, heidebeheer en natuur. De antwoorden vult u in op het antwoordformulier. Download dit formulier hieronder of haal het op bij:

  • Gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen
  • Restaurant De Wellsche Hut, Wezerweg 13 in Well

Alles ingevuld? Lever het antwoordformulier dan weer in bij het gemeentehuis of De Wellsche Hut en de kinderen krijgen een leuke verrassing.

Lammetjesdagen 2023

De lammetjesdagen vonden dit jaar plaats op woensdag 8 maart en zondag 12 maart. Volgend jaar bent u weer van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de pasgeboren lammetjes. 

Kleurplaat

In het teken van de lammetjesdagen 2023 heeft illustrator Cindy Brans(externe link) een vrolijke kleurplaat ontworpen. Download de kleurplaat hieronder of haal hem op bij het gemeentehuis.