De inhoud is geladen.

Schaapskooi Bergerheide

Schaapskooi Bergerheide

Op de Bergerheide komt u wel eens de herder met zijn schapen tegen. De dieren brengen de nacht door in de schaapskooi aan de Ceresweg in Nieuw Bergen.

 

De schapen begrazen het heidelandschap. Zij zorgen ervoor dat de heide genoeg ruimte krijgt om te groeien. ’s Nachts verblijven de dieren in de schaapskooi. Wanneer er overdag geen schapen aanwezig zijn, kunt u de schaapskooi bezoeken.

U bereikt de schaapskooi na enkele minuten lopen vanaf de parkeerplaats aan de Ceresweg. Bekijk de kaart hieronder.

Lammetjesroute

Een bezoek aan de schaapskooi is niet compleet zonder de lammetjesroute! Tijdens deze korte wandeling leren kinderen (en hun ouders) meer over schapen en lammetjes, over heidebeheer en natuur.

De lammetjesroute bestaat uit 10 vragen. U vult de antwoorden op de vragen in op het antwoordformulier. Download het formulier hieronder of haal het op bij:

  • Gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen
  • Restaurant De Wellsche Hut, Wezerweg 13 in Well

Heeft u alles ingevuld? Lever het antwoordformulier dan weer in bij het gemeentehuis of De Wellsche Hut. De kinderen krijgen dan een leuke verrassing!

Download het antwoordformulier

Lammetjesroute in een nieuw jasje

De lammetjesroute wordt vernieuwd! De route krijgt nieuwe bordjes, met nieuwe vragen, nieuwe informatie en een nieuwe vormgeving. Illustrator Cindy Brans heeft speciaal hiervoor 10 tekeningen gemaakt. Tot maandag 8 april konden kinderen deze tekeningen zo mooi mogelijk inkleuren en inleveren bij het gemeentehuis. De leukste, mooiste, grappigste of creatiefste tekeningen plaatsen we op de nieuwe bordjes van de lammetjesroute. Binnenkort wordt bekendgemaakt om welke tekeningen het gaat.

Lammetjesdagen 2024

De lammetjesdagen vonden dit jaar plaats op woensdag 6 maart en zondag 10 maart. Volgend jaar bent u weer van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij de pasgeboren lammetjes.

Kleurplaat

In het teken van de lammetjesdagen 2023 heeft illustrator Cindy Brans een vrolijke kleurplaat ontworpen. Download de kleurplaat hieronder of haal hem op bij het gemeentehuis.

Download de kleurplaat