Bedrijfsbezoek Safe2Lock

“De zwakste schakel van een kluis is het slot.”

Al ruim twee jaar is het bedrijf Safe2Lock gevestigd op industrieterrein De Flammert in Nieuw Bergen.

Het bedrijfsverzamelgebouw langs de N271 is een mooie zichtlocatie voor het bijzondere bedrijf van de eigenaren Serge en Silvia van Emmerik. Het bedrijf bestaat 11 jaar en was eerst gevestigd op industrieterrein De Grens in Heijen. Vanwege de doorontwikkeling van het bedrijf was het leegstaande pand in Nieuw Bergen de perfecte locatie voor kantoor, showroom en magazijn. Naast de eigenaren zijn er acht medewerkers.

Sloten en kluizen

Eigenaar Serge neemt ons mee in de wereld van sloten en kluizen. Twee aparte producten die altijd los van elkaar geleverd worden maar natuurlijk wel bij elkaar horen. Serge is een specialist in sloten. Hij vertelt ons dat een kluis vaak uitgevoerd wordt met een dubbelbaardslot met daarbij een sleutel waar twee ‘baarden’ aan zitten. Een dergelijk slot is vrij gemakkelijk te manipuleren. Daarom heeft hij een voorkeur voor codesloten, deze zijn het meest betrouwbaar en bovendien handiger in gebruik.

Specialist in sloten openen

Serge krijgt elk slot open. Hij kent (bijna) alle sloten van de wereld en weet precies wat hij moet doen. Kluizen die niet meer open te krijgen zijn worden dan ook regelmatig bij Serge ingeleverd. Een belangrijk gereedschap is de rubberen hamer. Een paar keer tikken wil nogal eens helpen om het slot te openen. De opbrengsten zijn vaak verrassend. Zo vond hij enkele weken geleden nog een briefje van 1.000,- gulden dat hij ons triomfantelijk toont.

Zakelijk en particulier

Safe2Lock levert zowel aan de zakelijke als de particuliere markt. Als voorbeeld noemt Serge de Lidl waar hij sloten levert en onderhoudt. De particuliere markt is groeiende. Mensen willen graag hun waardevolle spullen goed opbergen, dat is volgens Silvia zeker zo belangrijk als deuren en ramen van goede sloten voorzien. In sommige gevallen ben je zelfs verplicht om spullen goed op te bergen. Denk hierbij aan wapens en munitie. Met al deze informatie verlaat het college met een veilig gevoel dit unieke specialistisch bedrijf.