“Reijnen Mechanisatie is sinds 1959 een begrip op het gebied van mechanisatie in Noord-Limburg en omstreken.”

Breed aanbod

In 1995 nam Geert Reijnen het bedrijf over van zijn vader. Daarna is het aanbod van Reijnen Mechanisatie verder gegroeid. Waar zij ooit begonnen met verkoop en reparatie van tractoren en machines voor landbouw en veehouderij is het aanbod in tussen uitgebreid met verdere specialisatie in beregeningsmachines, motorpompen, gazon maaiers, snoei apparatuur en tuinmachines voor particulieren. Dit begon als een klein hoekje in de winkel. Intussen is het niet meer weg te denken uit het assortiment.

Reijnen Mechanisatie verzorgt ook reparatie en onderhoud van machines en zelfs auto’s. Buitenom de verschillende merken die zij zelf verkopen, kunnen zij ook een breed aanbod aan onderdelen van andere merken leveren. Dit zorgt ervoor dat zij klanten snel kunnen helpen.

“We hebben zo’n 78.000 producten.”

Werkbezoek

Het werkbezoek begon met een rondleiding door de winkel, het magazijn en de werkplaats. Geert vertelde over de geschiedenis van het bedrijf, wat ze allemaal bieden en over de kansen en onzekerheden.

Tijdens het bezoek werd er gesproken over de verkeerssituatie in de straat, toekomstplannen voor het bedrijf en de moeilijkheid van het vinden van gekwalificeerden mensen.

Over dit laatste zei Geert:

"Door het brede aanbod is er veel kennis over verschillende dingen nodig. Het is moeilijk om hier de juiste mensen voor te vinden. Ik ben dan ook heel blij met de gekwalificeerde medewerkers die bij ons werken."

Het college sloot het werkbezoek af met koffie en een heerlijk stuk taart.