De gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray werken als Regio Noord-Limburg (rn-l) samen om hun gezamenlijke ambitie in de praktijk te brengen. Het belangrijkste doel: van Noord-Limburg de Gezondste Regio maken.

Gezondheid is essentieel om lekker te kunnen leven, leren, werken en ondernemen. Daarom maken we van Noord-Limburg de Gezondste Regio van Nederland. De acht Noord-Limburgse gemeenten bundelen al jaren de krachten om een impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van de regio en het oplossen van regionale, maatschappelijke vraagstukken.

Gezondheid op één in Noord-Limburg

In 2020 spraken de gemeenten samen af om gezondheid prominent op de kaart te zetten in Noord-Limburg. Dit hebben de gemeenteraden vastgelegd in de regionale visie.

Zes programma's

Onze ambitie is vertaald in zes programma’s. In deze programma's wordt vanuit verschillende invalshoeken naar gezondheid gekeken. Ook kijken we op welke manieren projecten en activiteiten binnen de programma's elkaar kunnen versterken. Het doel van elk programma is om gezondheid te verankeren in het denken en doen van inwoners, ondernemers en organisaties in Noord-Limburg.

Partner in de Gezondste Regio

Regio Noord-Limburg (rn-l) werkt met Omgeving, Ondernemers, Onderwijs en Overheid samen in de Gezondste Regio. De Gezondste Regio is een netwerk van partners en ambassadeurs die gezondheid een warm hart toedragen. Samen werken we aan projecten die zorgen voor meer bewustwording en inspanningen rond gezondheid in de breedste zin van het woord. Wij zetten de gezonde golf in beweging en Noord-Limburg op de kaart.

Meer informatie

Op zoek naar meer informatie over de ambitie en projecten van Regio Noord-Limburg en de Gezondste Regio? Of bent u benieuwd naar wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Kijk dan eens op de website van Regio Noord-Limburg en de Gezondste Regio of neem contact op via info@rn-l.nl.