Nicolien Kuypers uit Afferden besloot op 22-jarige leeftijd een confectiebedrijf over te nemen. In 2017, 25 jaar later, heeft ze samen met de acht medewerkers het 25-jarig jubileum van Nicol Confectie gevierd.

Met gepaste trots vertelt ze aan het college over haar eigen bedrijf aan De Burkel in Afferden.

In het atelier van Nicol Confectie verwerken de medewerkers eigen ontwerpen van Nicolien. De meest in het oog springende producten zijn babydraagdoeken en bekleding en gordijnen voor cabines van vrachtwagens. Wethouder Splinter herkent hierin de passie van chauffeurs voor een perfecte uitstraling van hun ‘huiskamer’. “En dat moois wordt ontworpen en gemaakt in onze gemeente!” is zijn verbaasde reactie.

Tijdens het bezoek ziet het college alle facetten van het dagelijkse werk: het ontwerpen, het snijwerk en de verwerking op de naaimachines. Wethouder Roefs spreekt haar bewondering uit voor dit bijzondere bedrijf waar elk product nog met de hand wordt verwerkt.  De meeste medewerkers van Nicol Confectie werken thuis op machines van de zaak. Donderdag’s worden de bestelde producten geleverd aan de bedrijven. Kwaliteit en het nakomen van gemaakte afspraken zijn volgens Nicolien het geheim achter het succes van Nicol Confectie.