“’Meten, maken en monteren’ is een sterke formule”. De Multimate is gevestigd op bedrijventerrein De Flammert in Nieuw Bergen.

Bij binnenkomst worden we meteen naar het ‘balkon’ geleid waar de koffie klaarstaat in de kantine. Vanuit hier hebben we een prachtig zicht op de totale winkel met een zeer uitgebreid assortiment. Bedrijfsleider Anton van Bentem vertelt dat de Multimate in de gemeente Bergen erg goed draait. “Dat is vooral te danken aan de klantvriendelijkheid en klantgerichtheid van ons personeel. Ook de overname van de voormalige Boerenbond is een gouden zet geweest,” legt Anton uit.

Twee vestigingen

Martijn Geurts is directeur van de twee Multimate-vestigingen in de gemeenten Gennep en Bergen. Als vierde generatie van het familiebedrijf staat hij aan het roer van beide bouwmarkten. “In 2007 hebben we onze vestiging in Nieuw Bergen geopend. De overname van de Boerenbond in 2014, met dierenassortiment, is een belangrijke stap geweest naar succes. Deze combinatie in deze landelijke en voornamelijk agrarische gemeente, werkt en voorziet dus in een behoefte van de klant. Deze formule hebben we in 2016 ook in Gennep doorgevoerd,” vertelt Martijn.

Rooskleurige toekomst

Klussen aan huis wordt tegenwoordig veel gedaan. Het gaat economisch goed en er wordt veel verbouwd of aangebouwd. Bouwmarkten draaien momenteel erg goed. Het leidt er wel toe dat er landelijke fusies op komst zijn. “Multimate is met de huidige jaarlijkse omzetcijfers een zeer gewilde partner,” vindt Martijn. “De toekomst voor deze winkelvoorziening in de gemeente Bergen met een stabiele omzet ziet er dus rooskleurig uit,” is zijn conclusie.

Bouwen en verbouwen

Anton en Martijn zijn zeer geïnteresseerd in het toekomstige woningbouwprogramma van de gemeente. Het is voor de Multimate goed als er veel gebouwd of verbouwd wordt. Vooral de komst van jongeren is wenselijk. “Die willen nogal eens gaan bouwen. Maar ook voor senioren valt er nog wel eens wat aan te passen in de bestaande woning,” merkt Anton op.

“Dat is voor ons aanleiding geweest om ook vakbekwame klussers in dienst te nemen. We noemen ze de alleskunners. Ze lopen in de winkel, maar komen ook bij de mensen thuis om iets te monteren, te verbouwen, te repareren of zelfs de kast in te ruimen,” legt Martijn uit. “Dit is een service die onze klanten erg waarderen; ze kijken echt niet op een kwartier. Een sterke formule van de Multimate zijn dan ook de drie M’s; meten, maken en monteren,” vult Anton aan.

Goede locatie

Als we met z’n allen door de winkel lopen, valt meteen de ruime opzet van de winkel op. Ook is duidelijk dat het dierenassortiment met aanverwante artikelen gescheiden is van de bouwmarkt met de materialen en het gereedschap op de schappen. De sfeer in de winkel is aangenaam. Dit komt zeker ook door de led-verlichting in de hele winkel. Achterin is een ruime opslag te vinden; hier staat ook de voorraad van de Gennepse winkel.
“De winkel ligt op een goede locatie in Nieuw Bergen. Qua oppervlakte is het ruim genoeg voor de toekomst, hier kunnen we wel vooruit,” zijn Martijns afsluitende woorden van een interessant en plezierig bedrijfsbezoek.

Kijk voor meer informatie over dit bedrijf op de website van Multimate(externe link).