Op 7 november 2017 brachten burgemeester en wethouders een bezoek aan het bedrijf MGG Netherlands, gevestigd op De Flammert in Nieuw Bergen.

Karl Melzer van MGG Netherlands, locatie Nieuw Bergen, liet het college zien hoe complexe vormen door middel van zandgietwerk geproduceerd kunnen worden. Het zijn onderdelen voor de motoren van de personenauto’s en vrachtwagens. Daarnaast produceert het bedrijf ook producten voor verwarming en industrie.

Perfecte afwerking in Nieuw Bergen

Het gieten van het gietwerk vindt plaats in de MGG vestiging Tegelen, maar de perfecte afwerking op De Flammert in Nieuw Bergen. De metaalbewerking heeft in Nieuw Bergen een geschiedenis. In de hallen van het huidige MGG was vroeger de Metaal Industrie Bergen (MIB) gevestigd.

Porsche, Bentley, Mercedes en Rolls Royce

Na een zeer gedetailleerde presentatie over het productieproces ging het college, voorzien van oordoppen, veiligheidsbril en beschermde jas, de fabriekshallen in. Met name de onderdelen voor Porsche, Bentley, Mercedes en Rolls Royce trokken de aandacht. Maar zeker ook de producten voor de verwarmingsindustrie en de landbouw waren interessant. Vlijmscherp gereedschap voor het freeswerk werd in detail voorzichtig bestudeerd.

Toonaangevend bedrijf

MGG The Netherlands(externe link) is een toonaangevend metaalbewerkingsbedrijf waar zeer specialistisch werk plaats vindt.  Medewerkers vanuit alle windstreken werken bij dit bedrijf op industrieterrein De Flammert. En het bedrijf is nog dagelijks op zoek naar technisch bekwaam personeel om aan alle aanvragen te voldoen. Uitbreiding van MGG in Nieuw Bergen lijkt een kwestie van tijd….