“Het multifunctioneel centrum voorziet in een behoefte voor ons dorp.”

Al twaalf jaar is MFC De Klaproos(externe link) een thuis voor verschillende verenigingen, evenementen en voorstellingen uit Siebengewald en omstreken. Exploitant Marcel Wahlen en voorzitter Ron Jaspers vertellen het college van burgemeester en wethouders hier alles over tijdens het bedrijfsbezoek op dinsdag 19 september.

Een thuis voor verenigingen

Maar liefst vijftien lokale verenigingen en instanties maken gebruik van het multifunctioneel centrum voor hun activiteiten en bijeenkomsten. Daarnaast zijn verenigingen uit Duitsland regelmatig in het gebouw te vinden, onder andere vanwege de goede voorzieningen en het grote podium.

Met dit laatste is ook toneelvereniging De Ontknoping uit Siebengewald erg blij. Hun jaarlijkse toneelvoorstellingen zijn vaak voor meerdere avonden uitverkocht. Ook het ontbijtbuffet dat iedere zondagochtend wordt georganiseerd, vindt gretig aftrek. Bovendien is het multifunctioneel centrum een populaire stopplek voor voorbijgangers. Fietsers en wandelaars stoppen er regelmatig voor een drankje.

“MFC De Klaproos voorziet in een behoefte voor ons dorp”, geven Marcel en Ron aan. “In het gebouw zijn alle voorzieningen aanwezig. Verenigingen maken hier met grote tevredenheid gebruik van.”

Werk en onderhoud

Veel werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers. Het onderhoud van het gebouw gebeurt door Destion. De woningcorporatie heeft bijvoorbeeld pas 85 zonnepanelen geplaatst op het dak van het MFC.