“De realisatie van het resort geeft een impuls aan toerisme én werkgelegenheid in de gemeente”

Op Marina Resort Leukermeer worden 148 luxe vakantiewoningen en 34 appartementen gerealiseerd. De bouw van de eerste 115 duurzame en gasloze vakantievilla’s en appartementen, uitgevoerd door aannemer Vastbouw BV, is inmiddels in volle gang. Op dinsdag 29 maart bracht het college van burgemeester en wethouders een bezoek aan het resort om de voortgang van de werkzaamheden met eigen ogen te bekijken. Ook de nieuwe bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente, Hans Driessen, was bij dit bezoek aanwezig.

Uitbreiding

Eigenaar Martin Van Wiefferen verwelkomde het college bij Marina Resort Leukermeer. Aan de hand van een maquette kreeg het college een toelichting op de werkzaamheden en bouwplannen. Het resort is onderdeel van het Vakantiepark Leukermeer. De gasten van de vakantiewoningen en appartementen kunnen dan ook gebruik maken van de faciliteiten die het vakantiepark biedt. Deze faciliteiten worden de komende tijd flink uitgebreid.

De eerste vakantiewoningen en appartementen worden binnenkort opgeleverd. Deze liggen direct aan het water. Het nieuwe luxe restaurant, Mio Mucho, opent in de zomer haar deuren voor iedereen. Het restaurant ligt op het schiereiland met uitzicht over het Leukermeer.

Rondleiding

Na de uitleg nam Martin het college mee op een rondrit over het resort en de bouwplaats. Wethouders en burgemeester konden een kijkje nemen in één van de woningen die al zo goed als gereed is voor oplevering. Ondertussen vertelde de ondernemer hen hoe hij dit enorme project heeft aangepakt en welke hindernissen hij daarbij heeft moeten overwinnen. Zoals het hoogwater van vorig jaar, waardoor de uitvoering van de werkzaamheden werd belemmerd.

Carréboerderij Huberdenhof

De rondleiding over het park eindigde bij carréboerderij Huberdenhof in Well. Deze historische boerderij kan door de recente overname snel worden gerestaureerd en behouden blijven voor de toekomst. Als kleinschalig boutique hotel, inclusief ontvangst- en (historische) informatieruimte, gaat de boerderij deel uitmaken van het resort. De landelijke en historische kwaliteit blijft volledig intact en de parkeerruimte bevindt zich zoveel mogelijk uit het zicht aan de zijde van het resort. Dit tot tevredenheid van het college.

Impuls

De realisatie van Marina Resort Leukermeer geeft een behoorlijke impuls aan toerisme en recreatie en de besteding bij winkeliers en horeca, maar ook aan de werkgelegenheid in de gemeente Bergen. Martin gaf aan dat ze een deel van de luxe vakantiewoningen en appartementen op het resort houden en een deel verkopen. De kopers komen met name uit Nederland, maar ook uit de buurlanden Duitsland en België. De woningen en appartementen worden verhuurd door Leukermeer in combinatie met Landal Greenparcs.

Meer informatie over het resort is te vinden op de website van Marina Resort Leukermeer(externe link).