Ed Peters eigenaar van Leef Vrij de RegioBank in Afferden werkte als techneut toen zijn interesse begon te groeien in hypotheek advies. Hij werd hypotheekadviseur bij de ING. Later in 2006 begon hij zijn eigen onderneming in Horst samen met zijn compagnon Richard Hendrix. In 2011 startte hij een tweede onderneming in Afferden. Intussen heeft hij meerdere ondernemingen zo ook in Sevenum.

Aanbod

Leef Vrij BV in Afferden werkt zowel voor particulieren klanten als voor ondernemers. Zij bieden verschillende financiële diensten aan. Van Regio Bank tot hypotheken, leningen en spaar- en investeringsmogelijkheden en voeren daarlangs ook nog een administratie kantoor in Sevenum.

Pand in Afferden

Ed Peters kocht het pand uit 1902, wat heel vroeger een bakkerij en slagerij was, in 2016. In 2021 verbouwden hij het pand. Bij deze verbouwing investeerde hij in het energieneutraal maken van het pand. Inmiddels is het kantoorpand helemaal gasloos en zelfvoorzienend.

Starterslening en verduurzamen

Tijdens het collegebezoek werden verschillende onderwerpen besproken. Zo werd er gesproken over onder andere de hoogte van de starterslening, collectief verduurzamen en mantelzorgwoningen. Ook vertelde hij over het Oranje Fonds.

'Met dit fonds wil Leef Vrij BV een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in het dorp.’

Leef Vrij BV roept inwoners met een goed idee op om Leef Vrij BV te benaderen om wellicht samen te werken aan een inzamelingsactie mogelijk ondersteund door het Oranje fonds.

Het college sloot het werkbezoek af met een rondleiding door het kantoorpand.