“Wij gaan voor kwaliteit, ook al zijn we dan misschien niet de goedkoopste”

Wie over de N271 langs bedrijventerrein De Flammert rijdt, kan er bijna niet omheen: Kozijndeluxe(externe link). Hier verkopen ondernemers Remco en Nancy Terwindt onder andere aluminium- en kunststofkozijnen van hoge kwaliteit. Op dinsdag 14 maart bracht het college een bezoek aan dit bedrijf.

Eigen bedrijf

Vijf jaar geleden begon het te kriebelen bij Remco en Nancy. Na jaren voor andere bedrijven te hebben gewerkt en ervaring te hebben opgedaan op het gebied van productie, montage en andere gerelateerde zaken, wilden ze graag voor zichzelf beginnen. Kozijndeluxe werd in het leven geroepen. In 2019 vestigde het bedrijf zich op De Flammert.

Kwaliteit boven kwantiteit

Kozijndeluxe verkoopt niet alleen kozijnen, maar bijvoorbeeld ook rolluiken, zonweringen, gevelbekleding, (dak)ramen, overkappingen, schuifwanden en (voor)deuren. Daarbij werkt het bedrijf veel samen met aannemers en richt het zich vooral op particulieren uit Noord-Limburg en Noordoost-Brabant.

“Wij gaan voor kwaliteit boven kwantiteit en willen altijd goede producten leveren, waar de klant voor lange tijd écht iets aan heeft”, vertelde Remco aan het college. “Dit betekent wel dat onze producten niet de goedkoopste zijn. Voor veel grootschalige renovatie- of nieuwbouwprojecten zijn we vaak te duur. Maar bij particulieren kunnen we, naast onze kwalitatief hoogwaardige producten, meerwaarde bieden door advies te geven en maatwerk te leveren.”

“Bovendien hebben wij het VKG Keurmerk. Dit biedt onze klanten zekerheid over de geleverde kwaliteit van onze producten en monteurs”, vulde Nancy aan.

Subsidie en personeelstekort

Remco en Nancy vertelden het college over de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en over de mogelijkheden van de ISDE-subsidie. “Deze subsidie is voor veel mensen de reden om nú te investeren in nieuwe kozijnen”, wist Nancy. “Natuurlijk kunnen we onze klanten hierin ook adviseren.”

Daarnaast spraken het college en de ondernemers over het ondernemen op De Flammert, verkeersveiligheid en personeelstekorten. Over dit laatste zei Remco: “Als het moet, spring ik zelf bij, ook al heb ik daar eigenlijk geen tijd voor. Een extra ploeg erbij voor het uitvoerende werk zou wel fijn zijn.” Hier ligt, net als bij veel andere bedrijven, voor Kozijndeluxe de uitdaging.

Het college sloot het werkbezoek af met een rondleiding door de showroom.