Bedrijfsbezoek Koppes

Met de bijbehorende bos bloemen brachten burgemeester en wethouders een bedrijfsbezoek aan Koppes Groep op industrieterrein De Flammert in Nieuw Bergen.

De Limburgse vlaai stond al klaar om het 40-jarig jubileum van dit familiebedrijf met de eigenaren Fred en Peter Koppes te vieren.

Met trots vertelt Fred over de geschiedenis van Koppes Groep. De oorsprong van het bedrijf ligt in de dorpssmederij in de huidige Edith Stein kapel in Nieuw Bergen, de voormalige werkplaats Van Dijck. Dit bedrijf bouwde later een bedrijfshal op De Flammert. Het bedrijf Van Dijck werd door de vader van Fred en Peter, Lei Koppes, op 2 januari 1979 overgenomen.

De huidige Koppes Groep

Met ruim 80 medewerkers is Koppes Groep uitgegroeid tot een gerenommeerd bedrijf. Opmerkelijk is dat de medewerkers hoofdzakelijk uit deze regio komen, veel zelfs uit de gemeente Bergen. Opvallend is dat 12 medewerkers ook lid zijn van de vrijwillige brandweer. “Dat is altijd zo geweest”, zegt Fred, “bij het uitrukken van de brandweer liep het hier vroeger leeg”.

’Staal met stijl’

Koppes Groep verwerkt jaarlijks ruim vier duizend ton staal in allerlei constructies die bestemd zijn voor de bouw of inrichting van fabriekshallen. Maar ook trappen, deuren en ramen worden hier geproduceerd. Als voorbeeld noemt Fred de trappen in het ziekenhuis van Venlo. Ook de uitkijktoren in Wellerlooi en de Innovatoren op het voormalige Floriadeterrein in Venlo zijn constructies van Koppes Groep. Fabriekshallen bouwt het bedrijf in heel Europa. Drie medewerkers bouwen een hele hal: een persoon pikt de last aan in de kraan en twee anderen schroeven de constructie in elkaar. “In een paar weken staat zo’n hal, de voorbereiding heeft langere tijd nodig” legt Fred uit.

Een rondleiding

Burgemeester en wethouders krijgen een rondleiding door het bedrijf. In de tekenkamer kunnen ze zien hoe de constructies digitaal en op papier vorm krijgen en worden uitgewerkt. En zien ze op het planbord dat de hellingbaan voor mindervaliden voor de ingang van het gemeentehuis staat ingepland voor week 8. In de drie grote productiehallen lassen medewerkers de stalen balken in elkaar en werken deze verder af, klaar voor het transport…

De komende 10 jaar kan het bedrijf op industrieterrein De Flammert nog vooruit. Er is zelfs al rekening gehouden met een mogelijke uitbreiding, die ruimte is beschikbaar. En in 2020 zijn Fred en Peter Koppes 20 jaar eigenaar van Koppes Groep, eigenlijk ook weer tijd voor een feestje….