Koninklijke onderscheidingen 2023-2024

Vijftien inwoners van de gemeente Bergen hebben sinds de lintjesregen van 2023 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Twaalf daarvan kregen de onderscheiding tijdens de lintjesregen van 2024, op vrijdag 26 april. Burgemeester Michael Rauner heeft deze onderscheidingen uitgereikt. Op deze pagina leest u meer over de gedecoreerden.

Mevrouw H.W.M. (Hennie) van Hoof-Stoffelen uit Afferden

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw van Hoof- Stoffelen ontvangt een Koninklijke Onderscheiding onder andere vanwege haar werk als vrijwilliger voor onder meer de Gemengde Zangvereniging Laetitia Afferden, Biblioplus, de Stichting Goede Doelen Week Afferden, de Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Afferden en Afferden Samen Beter. Tot 2007 was ze daarnaast nog vrijwilliger bij Bibliotheek Afferden. En tot 2023 was ze vrijwilliger bij het dorpsblad De Knikkerkoerier in Afferden.

Mevrouw A.H. (Annemie) Vullings uit Afferden

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw van Vullings ontvangt een Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat zij al sinds 2003 bestuurslid en vrijwilliger is bij Sint Petrusparochie Bergen. Daarnaast is zij vrijwilliger voor onder meer Stichting Bevordering Leefbaarheid Ouderen Afferden en Ontmoetingscentrum Bergen en bestuurslid bij Stichting Agrifestijn. Tot 2022 was zij vrijwilliger bij kaasboerderij Geitengeluk Siebengewald.

Mevrouw E.J.M. (Lia) Bouten-Vervoort uit Nieuw Bergen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw bouten-Vervoort ontvangt een Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat zij al vrijwilliger is sinds 1978 en zich inzet als vrijwilliger voor de Nationale Vereniging De Zonnebloem (afdeling Bergen), het Ontmoetingscentrum Bergen, personeelsvereniging De Vriendenkring en Epilepsie Nederland. Ze is als bestuurslid actief bij de Garde van Ald Prinse Bergen en de Stichting Goede Doelen Week Bergen. In het verleden was zij vrijwilliger bij Dansgarde De Dennekes Bergen en de Sint Petrusparochie Bergen. Daarnaast was zij bestuurslid van de carnavalsvereniging De Erdmennekes Bergen.

De heer J.T.M. (Jan) van Lin uit Nieuw Bergen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer van Lin ontvangt een koninklijke Onderscheiding onder andere omdat hij al sinds 1972 vrijwilliger is en zich inzet bij de zorgorganisatie Dichterbij, de Stichting Welzijnsbevordering Bergen, de Stichting BuurtBus Bergen en de Stichting Jong Nederland (afdeling Bergen). Bij laatst genoemde was hij eerder ook bestuurslid. In het verleden was hij vrijwilliger en bestuurslid van de Stichting Vogelasiel Bergen.

De heer J.P.L.M. (Jan) Rutten uit Nieuw Bergen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Rutten ontvangt een koninklijke Onderscheiding onder andere omdat hij al sinds 1982 actief is als vrijwilliger en bestuurslid en zich op dit moment inzet bij de Sint Petrusparochie, De Garde van Ald Prinse, en als vrijwilliger bij PUUR bloemen en planten en Stichting Buurtbus Bergen. In het verleden was hij vrijwilliger en bestuurslid bij Carnavalsvereniging De Erdemennekes en buurtvereniging De Zandberg.

De heer P.P.G. (Pierre) Rutten uit Nieuw Bergen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Rutten ontvangt een koninklijke Onderscheiding onder andere omdat hij al vrijwilliger is sinds 1984 en zich inzet als bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting Welzijnsbevordering Bergen, Ontmoetingscentrum Bergen, Stichting Buurtbus Bergen, Stichting Vincentius Bergen en Stichting Naoberschap Bergen. Daarnaast is hij mantelzorger voor zijn zoon. In het verleden was hij vrijwilliger bij Voetbalvereniging RKVV Montagnards Bergen en bestuurslid bij de Stichting Bewindvoering Augustinus Maria Roepaan. In 2023 was hij vrijwilliger bij de crisisnoodopvang voor asielzoekers Bergen. 

Mevrouw C.M.A. (Carla) Wijnhoven-Kepser uit Aijen

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Wijnhoven-Kepser ontvangt een koninklijke Onderscheiding onder andere omdat zij al vrijwilliger en bestuurslid is sinds 1989 bij Carnavalsvereniging De Sukerpinnen in Aijen, Fanfare les Montagnards in Bergen, Sint Petrusparochie Bergen en Stichting Levensboom. Tot 1997 zette zij zich in als bestuurslid van achtereenvolgens de R.K. Onderwijsstichting H. Petrus en de Stichting Katholiek Basisonderwijs Bergen. 

Mevrouw M.A.P. (Miranda) Jacobs-Minten uit Well

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Jacobs-Minten ontvangt een koninklijke Onderscheiding onder andere omdat zij al vrijwilliger is sinds 1991 en actief was bij de (Jeugd) Carnavalsverenging De Maasjoerts Well en bestuurslid is bij Toneelclub De Buunspelers in Well. Daarnaast is ze mantelzorger voor haar meervoudig gehandicapte zoon.

Mevrouw C.J. (Chris) van Soest-Klabbers uit Well

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw van Soest-Klabbers ontvangt een Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat zij al vrijwilliger en bestuurslid is sinds 1986 en zich inzet voor buurtvereniging De Papenbeek Well, de Goeden Doelen Week Well en Eetpunt De Buun in Well. In het verleden was ze bestuurslid en vrijwilliger bij (Jeugd) Carnavalsvereniging De Maasjoerts Well. Daarnaast was ze vrijwilliger voor de Maag Lever Darm Stichting. Ook is ze mantelzorger voor haar kleindochter met een beperking.

Mevrouw M. (Mela) Splinter-Dupont uit Well

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Splinter-Dupont ontvangt een Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat zij al vrijwilliger en bestuurslid is sinds 2005 en zich inzet voor Tennisclub Het Moleneind Well en dorpsraad Wells Forum Well. Daarnaast is ze mantelzorger voor een 85-jarige weduwnaar waarvan de kinderen in het buitenland wonen. In het verleden was zij actief bij de Oudervereniging Basisschool St. Vitus Well.

De heer A.T.L.M. (Andre) van Heck uit Wellerlooi

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer van Heck ontvangt een Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat hij al vrijwilliger en bestuurslid is sinds 1998 en zich inzet bij Voetbalvereniging Resia ’42 Wellerlooi. In het verleden was hij bestuurslid en vrijwilliger bij Sichting Dag van Leeuwen/Wiellawaai in Beneden-Leeuwen en bij Stichting Kindervakantiewerk Wellerlooi.

Mevrouw G.P.W. (Diana) Wijnhoven-Simons uit Wellerlooi

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Wijnhoven-Simons ontvangt een Koninklijke Onderscheiding onder andere omdat zij al bestuurslid en vrijwilliger is sinds 1980 en ze zich inzet voor Buurtvereniging ’t Vinkenest in Wellerlooi en Voetbalvereniging Resia ’42 Wellerlooi. In het verleden was ze bestuurslid en vrijwilliger bij Stichting De Vrije Jeugd Wellerlooi, bij Carnavalsvereniging De Jeugdkuluut in Wellerlooi en bij motor- en brommerclub De Loi.

Sjaak Kamps uit Siebengewald

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Meneer Kamps ontving, tijdens zijn afscheidsbijeenkomst als secretaris-directeur van de Euregio Rijn-Waal, een Koninklijke Onderscheiding met name voor zijn inzet om de grensoverschrijdende samenwerking op het gebied van economie en leefbaarheid in deze regio te stimuleren. Hij was sinds 1999 (plaatsvervangend) secretaris-directeur van de Euregio Rijn-Waal.

Manon Pelzer uit Nieuw Bergen

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Mevrouw Pelzer ontving, tijdens haar afscheidsbijeenkomst als burgemeester van gemeente Bergen, een Koninklijke Onderscheiding voor haar inzet als burgemeester van de gemeente Bergen én voor haar inzet voor de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen op provinciaal niveau. 

Jan Kuppen uit Afferden

Lid in de orde van Oranje-Nassau

Meneer Kuppen ontving, tijdens de viering van het 100-jarig jubileum van Viswater Beheersvereniging Gennep, een Koninklijke Onderscheiding omdat hij al vrijwilliger is sinds 1999. Hij is vrijwilliger bij Viswater Beheersvereniging Gennep, Stichting bijzonder in Beweging, Stichting Goede Doelen Week Afferden en Carnavalsvereniging De Erdmennekes. Eerder was hij ook vrijwilliger bij Hengelsportvereniging Het Alvertje in Oostrum.

Sfeerimpressie

Bekijk de video hieronder voor een sfeerimpressie van de Algemene Gelegenheid (lintjesregen) 2024.