Hofleverancier worden

Wat is het?

Kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio, kunnen Hofleverancier worden. De Koning kent dan het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe. 

U kunt een aanvraag indienen als de onderneming 100 jaar bestaat, of een veelvoud van 25 jaar. Bijvoorbeeld 125 of 150 jaar.

Wat moet ik doen?

U vraagt het predicaat Hofleverancier aan bij de burgemeester van Gemeente Bergen. Neem hiervoor contact op met het secretariaat van de burgemeester via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl. Leg duidelijk uit waarom uw onderneming het predicaat verdient. Lever daarnaast de volgende gegevens aan:

  • Bewijs van de oprichtingsdatum van de onderneming;
  • Balans van de afgelopen 5 jaren;
  • Beschrijving van de financiële verwachtingen voor de komende jaren.

Dien uw aanvraag minimaal 9 maanden van tevoren in. U krijgt vanzelf bericht of u het predicaat Hofleverancier krijgt. De burgemeester of de commissaris van de Koning reikt de bijbehorende oorkonde uit.

Het predicaat wordt toegekend voor 25 jaar. Daarna kunt u verlenging aanvragen voor een volgende periode.

Aanvullende informatie

Wat zijn de voorwaarden?

Om het predicaat Hofleverancier aan te vragen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. U vindt de voorwaarden op de website van het Koninklijk Huis.

Waar vind ik meer informatie over het predicaat Hofleverancier?

Voor meer informatie over het aanvragen van het predicaat Hofleverancier kunt u contact opnemen met het secretariaat van de burgemeester. Of kijk op de website van Stichting Hofleveranciers in Nederland.