“Dat zit wel goed.”

Heijligers Roelofs Wonen & Slapen(externe link) combineert een uitgebreid assortiment aan (maatwerk)meubels met deskundig advies op het gebied van woninginrichting. Op dinsdag 31 mei namen de wethouders van Gemeente Bergen een kijkje in de showroom in Afferden.

Ondernemers Paul en Loes Heijligers namen in 1991 als derde generatie het bedrijf van hun (schoon)ouders over. In hun showroom verkopen ze een grote verscheidenheid aan meubels en bijbehoren: (hoek)banken, (relax)fauteuils, eettafels, eetkamerstoelen en -banken, salontafels, kasten, bedden, boxsprings en matrassen, raamdecoratie, woonaccessoires en vloeren.

Maatwerk

Veel meubels zijn in verschillende maten, kleuren en materialen verkrijgbaar. De meeste kasten kunnen bijvoorbeeld op maat worden gemaakt. Ook kunnen klanten zelf de perfecte maat relaxfauteuils uitzoeken en uitproberen. ‘We hebben hier alle maten fauteuils staan, zodat iedereen zelf kan meten welke maat het beste bij hem of haar past’, legt Loes uit. ‘Door dit maatwerk weten klanten zeker dat de nieuwe meubels passen in hun huis en bij de rest van het interieur’, vult Paul aan.

Merken

Kwaliteit staat bij Heijligers Roelofs Wonen & Slapen voorop. De meubels zijn grotendeels afkomstig uit Nederland, België en Duitsland. In de showroom worden merken als Leolux, Bert Plantagie, Jess-design, Passe Partout en Keijser & Co verkocht.

‘Mensen komen op deze merken af’, vertelt Paul. ‘Ze willen bijvoorbeeld een bank van een bepaald merk. Via Google komen ze dan bij ons bedrijf terecht. Ze bezoeken onze showroom en gaan niet alleen met een nieuwe bank, maar soms ook met een geheel nieuw interieur naar huis.’ Dat praat zich vervolgens rond, waardoor nog meer nieuwe klanten een kijkje komen nemen in Afferden. ‘De beste reclame blijft mond-tot-mondreclame.’

De meeste klanten komen uit de gemeenten Bergen, Gennep, Boxmeer en Cuijk. ‘Met name in het gebied boven Afferden, maar ook aan de andere kant van de Maas, zijn mensen in onze meubels geïnteresseerd’, weet Loes.

Woninginrichting

Naast het verkopen van meubels in de showroom, houden Paul en Loes zich bezig met advisering op het gebied van woninginrichting. ‘We kijken hoe we een ruimte zowel praktisch als sfeervol kunnen inrichten en adviseren daarbij over kleur, stijl, materiaal en licht. Op basis van de wensen en behoeften van de klant zoeken we een combinatie van vloeren, wanden, gordijnen en meubels om het gewenste effect te bereiken.’

Paul en Loes werken daarbij graag samen met andere (lokale) ondernemers, zoals stylisten, schilders en architecten. ‘We verwijzen klanten naar elkaar door en versterken elkaar zo.’

Ook bedrijven, instellingen en overheid kunnen bij Heijligers Roelofs Wonen & Slapen terecht. Het bedrijf word regelmatig ingeschakeld voor het inrichten van onder andere horecagelegenheden, ontvangstruimtes, kantines en vergaderruimtes.

Corona

De coronacrisis bracht veel onzekerheid, maar heeft het bedrijf uiteindelijk goed gedaan. ‘Ja, de lockdowns waren erg vervelend, maar in de maanden dat we wel open konden, zagen we een opleving in het aantal klanten. Doordat mensen zoveel thuiszaten, gingen veel mensen met de inrichting van hun woning aan de slag’, zegt Paul.

Uiteraard heeft ook Heijligers Roelofs Wonen & Slapen, net als vele andere bedrijven, te maken met enorme prijsstijgingen en toenemende levertijden van meubels en materialen. Maar ondanks die ontwikkelingen kijken de ondernemers uit Afferden met goede moed naar de toekomst.