Bedrijfsbezoek Haumann Transport Well

“Een klein maar succesvol transportbedrijf”

Iedereen ziet ze wel eens rijden: de gele tankwagens met rode letters HTW. En als je op een zondag via de Halve Maan naar het bezoekerscentrum gaat, valt het wagenpark van Haumann Transport Well je vast en zeker op.

Burgemeester en wethouders brachten een bezoek.

Haumann Transport Well (HTW) is in 1960 opgericht door Pierre Haumann. Destijds als loonbedrijf in de agrarische sector. In 1976 is het bedrijf overgenomen door Petit en Keulen en in 1984 door de familie Peter. Deze familie heeft binnen het loonbedrijf langzaam het onderdeel transport ontwikkeld. Sinds 15 jaar is HTW een tranportbedrijf onder leiding van Otto Peter.

Betrouwbaarheid en efficiëntie

Met grote trots vertelt Otto over zijn bedrijf dat 32 chauffeurs  en 3 medewerkers op kantoor in dienst heeft. Betrouwbaarheid en efficiëntie zijn dé kernwaarden van HTW. De klanten vinden deze waarden belangrijk, het is dan ook niet vreemd dat het aantal vaste klanten alleen maar groeit. De chauffeurs van HTW verzorgen heel wat ritten voor verschillende bedrijven in Nederland, Duitsland en België. Het vervoer van meststoffen en losgestorte goederen zijn dan ook de belangrijkste transporten bij HTW.

Chauffeurs uit de regio

Jo Petit / Bedrijfsleider is inmiddels ook aangeschoven. Hij is al jaren aan het bedrijf verbonden en wil eigenlijk wat minder gaan werken… maar dat valt nog niet mee. Jo verteld: “De chauffeurs komen hoofdzakelijk uit de regio en hebben een gemiddelde leeftijd van ca 38. We hebben zelfs een vrouwelijke chauffeur en die is erg goed!”

Meststoffenvervoer en administratie

Bij het meststoffenvervoer hoort veel administratief werk. “De vergunningen moeten in orde zijn. Door de aangepaste mestwet is het papierwerk flink toegenomen. De wetgever moet het transport van mest kunnen volgen. Er vinden dan ook veel controles plaats.”  vertelt Otto. Met 28 trucks is het bedrijf “….goed behapbaar en past het prima op deze locatie. En zo houden we toch 35 mensen aan het eten.”

Toekomst

Tijdens de rondgang over het terrein vertelt Otto Peter over de toekomstplannen. “De huidige schuren zijn redelijk gedateerd. Over een aantal jaren wil ik hier één nieuwe loods bouwen, die als werkplaats, kantoor en opslag kan dienen. Aan een eerste schetsontwerp wordt gewerkt.”