In de metro van Londen, de liften in Dubai, langs het spoor in Noord Ierland en zelfs op onze zeebodem liggen verschillende soorten kabels die gemaakt worden bij Donné Draad in Nieuw Bergen.

Een bedrijf dat ruim 60 jaar bestaat en opgericht is door Eugene Donné. Het bedrijf is overgenomen door Prysmian Netherlands BV, een speler op de wereldmarkt op het gebied van kabel en draad. Het college ging er op bezoek.

Binnen Donné Draad werken 50 mensen in drie ploegen en er wordt al gesproken over mogelijke uitbreiding. Om te groeien, is er veel behoefte aan technisch personeel. Daarom wordt er door Prysmian Netherlands BV samengewerkt met verschillende onderwijsinstellingen om leerlingen op te leiden en ook stageplekken te creëren voor dit soort werk. Wethouder Roefs was met name geïnteresseerd in een project binnen het moederbedrijf waarin mensen met een beperking uiteindelijk een vaste werkplek kunnen vinden. Dit alles biedt in de toekomst ook kansen voor de inwoners van de gemeente Bergen.

Manager Paul Hamers was erg geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden van de gemeente Bergen om de regenwaterafvoer van de fabriekshallen af te koppelen. Wethouder Splinter heeft afgesproken om op korte termijn hierover in gesprek te gaan waarbij ook aandacht is voor de ontwikkeling van het industrieterrein De Flammert.

Meer informatie over het bedrijf leest u op de website van Donné Draad(externe link)