Bedrijfsbezoek Doesburg Components

Doesburg Components is een leverancier van gietijzeren componenten voor de truck-, motoren- en landbouwsector.

De hoofdproductie is het maken van chassis- en motoronderdelen voor het vrachtverkeer. Directeur Rob Paulissen laat het college tijdens een rondleiding zien dat kwaliteit van ieder onderdeel voorop staat.

Hoogwaardig gietwerk

Daar zit de kracht van Doesburg Components.‘’Wij verzorgen het hele proces van ontwikkeling tot eindproduct. Ons machinepark is hierop ingericht. Door de hoogwaardige technologie en de kennis die we in huis hebben, kunnen we voldoen aan de strenge eisen en wordt een kwalitatief hoogstaand eindproduct aan de klant geleverd,’’ zo verteld Rob.

Robots voor productie

Doesburg Components is te vinden op het industrieterrein De Flammert in Nieuw Bergen. Daar gaan maandelijks ruim 250.000 producten de grote opslaghal uit naar klanten; dat zijn 5 vrachtwagens per dag. Zowel in een bedrijfsfilmpje als tijdens de rondleiding vallen de geavanceerde robots meteen op. Veel productielijnen zijn volledig gerobotiseerd. Terwijl Rob uitleg geeft over het hele proces, ziet het college hoe één van de robots met ingebouwde 3D camera de kwaliteit van de producten controleert.

Investeren in personeel

Het modern technologische bedrijf ervaart de effecten van de groeiende economie. ‘’Ons bedrijf groeit door de groei van klanten en hun vraag naar producten.’’ Rob geeft aan dat zij inmiddels zo’n 180 arbeidsplaatsen hebben, maar dat het vandaag de dag moeilijk is om technisch geschoold personeel te krijgen. Hij vervolgt: ‘’Daarom investeren we in onze mensen. De werknemer moet zich hier prettig voelen en we willen iedereen voldoende uitdaging bieden.”

De jeugd zou geënthousiasmeerd moeten worden voor techniek in de breedste zin van het woord. Dat is een van de conclusies tijdens het gesprek met Rob.

Dagelijks een rondje op de werkvloer

Als directeur vindt Rob het belangrijk om elke dag een rondje door het bedrijf te lopen. Zo volgt hij op de werkvloer het productieproces. Daarnaast zorgt het contact met de werknemers voor inspiratie. ‘’In elke DAF truck zitten onderdelen van Doesburg Components, daar is het personeel best trots op.’’

Het college is op haar beurt trots dat dit technologische bedrijf in de gemeente Bergen gehuisvest is.