“Kwalitatieve uitstraling van een camping trekt ook kwaliteit aan”

Camping Klein Canada langs de N271 in Afferden is ruim vijf jaar in eigendom van de familie Winkelmolen en onderdeel van de Eldoradoparken. Op dinsdag 26 oktober ontmoet het college mede-eigenaar Sjors Winkelmolen in de receptie van het park.

Minicamping

Na een presentatie over de Eldoradoparken, allemaal gelegen in Zuidoost-Nederland, duikt Sjors meteen de geschiedenis in. Hoe is het allemaal begonnen? Vijftig jaar geleden startte zijn opa naast zijn boerderij in Heijen een minicamping. Zijn zoon Harry, Sjors’ vader, bouwde later de koestal om tot kantine. Al snel werd uitbreiding noodzakelijk en met enkele hectaren erbij zag camping Hoeve de Schaaf het levenslicht.

Recreatie

Inmiddels exploiteert de familie Winkelmolen het recreatiebedrijf Eldorado, dat acht vakantieparken en daarbij twee jachthavens telt. Klein Canada is ruim vijf jaar onderdeel van de Eldoradoparken. In die tijd is flink geïnvesteerd in de kwaliteit van de camping, onder andere om verpaupering van de camping te voorkomen.

‘We gaan in ons bedrijf echt voor de recreatie en niet voor permanente woning’, vertelt Sjors aan het college. ‘We hebben een duidelijke strategie: direct optreden bij misstanden op onze parken. Dit kan anders niet alleen op de camping, maar op ons hele bedrijf uitstralen.’

Corona en hoogwater

De coronapandemie heeft een positief effect gehad op de bezetting van de camping. Mensen blijven nu meer in eigen land en (her)ontdekken hoe mooi het hier eigenlijk is, vooral ook in onze regio. De omzet van de camping ten opzichte van voorgaande jaren is hierdoor gelijk gebleven.

Ook het hoogwater van juli 2021 heeft gevolgen gehad voor Klein Canada. ‘We hadden vooral te maken met kwelwater. Maar we zagen het aankomen en konden ons goed voorbereiden, bijvoorbeeld door caravans tijdig te verplaatsen. Gelukkig was het water net zo snel weer weg als dat het gekomen was. De schade viel hierdoor nog wel mee’, legt Sjors uit.

Kwaliteit

De mede-eigenaar van Klein Canada neemt zijn gasten mee voor een wandeling over de camping. Meteen valt op dat de campingwinkel er niet meer is. De bezoekers kunnen voor hun boodschappen terecht bij de dorpswinkel in Afferden. Feestzaal the Saloon is volledig versierd voor een oktoberfeest. Een dergelijk feest is na zoveel tijd eindelijk weer mogelijk en Sjors werkt hier graag aan mee.

De groep komt aan bij het binnen- en buitenzwembad, dat de komende tijd flink onder handen wordt genomen om de voorziening te laten voldoen aan de kwaliteitseisen van deze tijd. De camping straalt over het algemeen kwaliteit uit. Niet alleen de chalets en stacaravans, maar ook zeker de recent aangebrachte, beklinkerde paden. ‘Kwalitatieve uitstraling trekt ook kwaliteit aan’, licht Sjors toe.

Sanitair

Laatste onderdeel van de rondleiding is het ‘oudere’ gedeelte van de camping. Hier staan diverse sanitair-gebouwtjes, die tegenwoordig weer de trend zijn. Vanwege corona is de vraag naar eigen sanitaire voorzieningen op de kampeerplek veel toegenomen. Het privé-sanitair is de laatste jaren opgeknapt en wordt in het voorjaar opnieuw geschilderd.

Meer informatie over de camping is te vinden op de website van Klein Canada(externe link).