Bedrijfsbezoek Buitelaar Houtconstructies B.V.

“Vakmanschap en creativiteit voor de juiste verpakkingsoplossing”. Burgemeester en wethouders brengen regelmatig een bezoek aan bedrijven in onze gemeente.

Enerzijds om kennis te maken met de ondernemers en hun bedrijven, anderzijds ook om te horen hoe ‘ondernemen in de gemeente Bergen’ wordt ervaren. Onlangs bracht het college een bezoek aan Buitelaar Houtconstructies B.V.

Nieuwbouw en renovatie

Directeur Tom Buitelaar ontvangt het college in de ruime en hoge ontvangsthal die, hoe kan het ook anders, volledig met hout is bekleed. Het afgelopen jaar stond voor de directeur in het teken van nieuwbouw en renovatie. “Nieuwbouw van de kantoorruimte was nodig, het kantoor was tot voor kort nog steeds in mijn huis en dat werkte niet goed meer. Renovatie en nieuwbouw van de bedrijfshallen was nodig om het productieproces optimaal te laten verlopen.” De afwerking met hout is door de hele nieuwbouw terug te vinden.

Van vader op zoon

In de spreekkamer heeft Tom een presentatie van dit familiebedrijf klaarstaan. Het bedrijf bestaat 31 jaar en is opgebouwd door Tom’s vader. Tom Buitelaar heeft het bedrijf in 2011 geheel overgenomen. Buitelaar Houtconstructies is de laatste jaren fors gegroeid, er werken 25 medewerkers waarvan de helft arbeidsmigranten zijn.

Specialist in industriële houten verpakkingen

In ons land worden veel hoogwaardige producten geproduceerd die wereldwijd worden geëxporteerd. Veel van deze producten worden verpakt in custom made houtenverpakking. “Je moet in dit bedrijf klantgericht werken om de juiste verpakkingsoplossing te maken. En dat vraagt vakmanschap en creativiteit, voorwaarden om te komen tot het succes van dit bedrijf”, vertelt Tom. Allerlei vormen van verpakking worden gemaakt: pallets, kratten, kisten en exportverpakkingen lucht of zeevracht, ook kan er op afroep worden geproduceerd. Producten gaan per schip, vliegtuig of vrachtwagen over de hele wereld. Zo nodig verzorgt Buitelaar Houtconstructies B.V. ook het transport.

Service

Naast vakmanschap, creativiteit en kwaliteit is de service ook erg belangrijk. “…levering van een verpakking binnen één werkdag is bij ons geen uitzondering”, zegt Tom zelfverzekerd. “Daar hoort dan ook nog een scherpe prijs bij”, voegt hij er nog aan toe.

Rondleiding

Tijdens de rondleiding in de vernieuwde hallen valt de zeer ruime opzet en de hoeveelheid voorraad van hout, kisten en pallets op. Het bedrijf heeft uitsluitend vaste klanten. Zo maakt het bedrijf verpakkingen voor bijvoorbeeld Meldon, MGG, Mifa, Xerox, Océ en SPG Prints, dit zijn enkele klanten uit de regio.

Meer informatie

Over Buitelaar Houtconstructies B.V. kunt u lezen op de website van Buitelaar Houtconstructies(externe link).