Bedrijfsbezoek BP-full-service tankstation

Burgemeester en wethouders gingen op bezoek bij het BP-full-service tankstation aan de N271 in Well. Rob van Gestel voelt zich als een vis in het water in het kantoortje.

Zijn eerste opmerking “… de dames in de winkel doen het werk, zij zorgen voor de zeer prettige en gemoedelijke sfeer in dit tankstation. Want ook daar komen de klanten voor: de gezellige babbel tijdens een kopje koffie en een broodje.”

Full-service tankstation

Het concept van het BP-tankstation in Well slaat aan. Veel tankstations in de grensregio’s hebben het moeilijk, je moet dus nadenken over wat je doet. Er zijn maar twee modellen die kunnen overleven, een onbemand station of een full- service station. Voor dat laatste heeft Rob bewust gekozen. “Mensen kiezen voor gemak en daar moet je op inspelen, een soort all-in concept. Verse koffie wordt hier geserveerd en vandaag trakteren we op overheerlijke warme appelflappen”.

Wassen

Heel belangrijk is de service en kwaliteit die het tankstation biedt. Als voorbeeld noemt Rob de wasstraat. Het materiaal is van zeer hoge kwaliteit, de inrichting (compleet met een afbeelding van de grootste waterval ter wereld) is een een beleving op zich. Een verrassende service bij dit tankstation is de mogelijkheid om gebruik te maken van (grote) wasmachines. “Een groot succes, ‘n wasbeurt duurt 45 minuten. Daar kun je op wachten onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers. Of je komt de was later ophalen en dan zit die meestal al schoon in de wasmand.”

Samenwerken met lokale ondernemers

Belangrijk is de samenwerking met lokale ondernemers. Als voorbeeld noemt Rob de samenwerking met bloemenhandel LaBELLEFLEUR in Arcen. Deze zorgt dagelijks voor verse bloemen. En bij een verbouwing of renovatie realiseerd Rob dat het liefst met lokale ondernemers.

Burgemeester en wethouder valt de zorgvuldige aankleding en uitnodigende uitstraling van het tankstation op. Zelfs voor de voorbijkomende fietser is ‘n plek gereserveerd.   

Ambities

Rob van Gestel runt al 31 jaar tankstations. Afgelopen donderdag 2 mei was er zelfs een jubileum, toen zat Rob exáct 25 jaar in Well!  Hij kent de markt als geen ander en heeft nog altijd ambities. Zo wil hij aan de nieuwe rondweg om Wanssum een nieuw tankstation opzetten. Dit vervangt het station dat in Wanssum moest wijken voor gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.