“Eerst even herstellen, voor we weer gas kunnen geven.”

Op dinsdag 5 juli was het college van burgemeester en wethouders te gast in Boscafé Het Rimpelt(externe link) in Afferden. Niet om een hapje te eten, maar om het gesprek aan te gaan met ondernemer Wouter Hoeijmakers. Ze spraken over hoe de horecagelegenheid de afgelopen jaren is doorgekomen en over de uitdagingen waar het restaurant nu mee te maken heeft.

Voor ieder wat wils

Boscafé Het Rimpelt opende zo’n zes jaar geleden haar deuren, als uitbreiding op Boscafé Het Maasdal in Horst. Aan de rand van het bos kunnen mensen genieten van zowel de prachtige omgeving als een hapje en een drankje. Van een stevige lunch tot een uitgebreid à la carte menu, van een kop koffie met vlaai tot een speciaal biertje, van high wine, high beer en high tea tot het gezellige sharing dinner concept; het Boscafé heeft voor ieder wat wils.

Naast het restaurant ligt een midgetgolfbaan, die momenteel stukje bij beetje wordt opgeknapt. Ook kunnen bezoekers in de zomer op pad door de Maasduinen op een e-chopper, al dan niet in combinatie met een afsluitende high tea/high wine/high beer. ‘We merken dat toeristen de e-choppers een welkome aanvulling vinden op het aanbod’, vertelt Wouter. ‘We verhuren ze regelmatig, zowel doordeweeks als in het weekend. Vrijwel ieder weekend is minstens de helft van de e-choppers in gebruik.’

Zware jaren

Boscafé Het Rimpelt heeft, net als alle andere horecagelegenheden, een moeilijke tijd achter de rug. Vanwege de coronamaatregelen moest het restaurant de deuren een groot deel van het jaar gesloten houden. ‘We hebben de tafels en stoelen verder uit elkaar geplaatst, zodat mensen toch op een veilige manier kunnen dineren. Maar het mocht niet baten; we moesten onze deuren toch sluiten’, blikt Wouter terug. ‘Het komende jaar wordt het herstellen en bijtanken, voordat we weer gas kunnen geven. En natuurlijk van harte hopen dat we niet weer dicht moeten.’

Niets te klagen?

Door het prachtige weer van de afgelopen maanden heeft Wouter wat betreft bezoekersaantallen niets te klagen. Nou ja, niets? ‘Ook wij hebben te maken met personeelstekorten, met name in de keuken’, legt Wouter uit. ‘In Horst zitten we gelukkig goed vol in de planning. Daardoor kan een deel van onze medewerkers uit Horst hier in Afferden komen werken. Zo komen we de komende maanden wel door. Maar het mooiste zou natuurlijk zijn als onze medewerkers zoveel mogelijk uit de buurt van Afferden komen.’