Bedrijfsbezoek Bakkerij Smits in Well

“Belegde broodjes zijn een trend”

Elke maand brengen burgemeester en wethouders een bezoek aan bedrijven in onze gemeente. Enerzijds om kennis te maken met de ondernemers en hun bedrijven, anderzijds ook om te horen hoe ‘ondernemen in de gemeente Bergen’ wordt ervaren. Onlangs waren ze op bezoek bij Bakkerij Smits in Well.

Twee winkels en een bakkerij

Jos en Petra Smits van Bakkerij Smits ontvangen het college in de winkel aan de Kasteellaan. Hier wordt brood en gebak verkocht, gebakken wordt in de bakkerij in Lottum. Bij de bakkerij in Lottum is ook een winkel. “We hebben dus twee eigen winkels, daarnaast leveren we nog aan diverse horeca en restaurants in de regio,” vult Jos met enige trots aan. “We hebben 25 mensen in dienst. Het is hard werken, ‘s nachts om 3 uur er uit want om 7.30 uur moeten de eerste broden klaar zijn.”

Dorpswinkels

Bakkerij Smits in Well is een echte dorpswinkel met personeel uit Well. “Samen met Slagerij Ankersmit en ‘Vissers - alles onder één dak’ hebben we hier een soort van dorpsplein waarbij we wel een supermarkt missen,” vertelt Jos.

Smits-koek en roggebrood

De klanten maken steeds meer een keuze in de winkel, uit de rijk gevulde vitrines. In tegenstelling tot vroeger, toen werd meer vooraf besteld en in de winkel afgehaald. Belegde broodjes zijn een echte trend, daarnaast zijn de speciaal gebakken Smits-koek en roggebrood van Smits erg in trek.

Investeren

De winkel in Well loopt goed. “We hebben laatst de buitenkant aangepakt door het wit te verven, een nieuwe zonwering plus een automatische deur aangebracht. Binnenkort krijgt de binnenkant een opfrisbeurt. Natuurlijk blijft er voldoende ruimte in de winkel voor het genieten van een kop koffie met gebak of ‘n belegd broodje,” vertelt Petra.

Klanten uit de regio

De klanten komen vanuit de hele regio, “Ze weten ons inmiddels wel te vinden, maar het zou fijn zijn als er ook een verwijsbordje aan de N721 naar onze bakkerij komt,” vult Petra tot slot aan.