Bedrijfsbezoek Autoschade Bergen

Bij de afslag van de N271 naar industrieterrein De Flammert in Nieuw Bergen is het pand van Autoschade Bergen goed zichtbaar.

Wat meteen opvalt, is de mooi verzorgde voortuin van het bedrijf van Fred Buddiger. Burgemeester en wethouders brachten een bezoek.

Klanten uit de regio

In 2016 vierde Autoschade Bergen het 25 jarig jubileum. Tot verbazing van Fred en zijn team bezochten toen zo’n 400 mensen de Open Dag. Trots vertelt Fred over de klanten, vooral afkomstig uit deze regio, van ‘deze kant van de Maas’.

Het begon met ’n Kreidler

Fred heeft van kinds af aan interesse in motoren en vooral het ‘klungelen’ aan brommers. Na wat functies bij verschillende bedrijven, vaak in ploegendienst, ontstond het idee om zijn hobby om te zetten naar een eigen bedrijf. Een Kreidler in de entree van het bedrijf verwijst naar dit verhaal.

Geen snelle ‘massaproductie’

Inmiddels bestaat het bedrijf uit 6 medewerkers die allen vakkundig werk leveren. Volgens Fred is Autoschade Bergen bekend “…door onze ervaring, de kwaliteit en service maar zeker ook vanwege de klantvriendelijkheid. We nemen de tijd voor onze klanten en hebben vooral oog voor detail. We willen geen snelle ‘massaproductie’. Daarom kiezen eigenaren van Citroën 2CV tot Ferrari met een deukje voor ons bedrijf.”

Niet alleen auto’s

Naast het uitdeuken van auto’s en lichte bedrijfswagens verzorgt Autoschade Bergen ook spuitwerk. Dit is een belangrijk onderdeel van het bedrijf voor zowel de zakelijke als particuliere markt. In de spuiterij wordt van alles in de gewenste kleur gespoten. Niet alleen (onderdelen van) auto’s en brommers maar ook keukens, deuren, kozijnen en ander materiaal worden van een mooie, strakke verflaag voorzien. Daarnaast wordt ook een autoruit vervangen, ‘n sterretje of barst in de ruit weggewerkt. De medewerkers volgen regelmatig cursussen om bij te blijven in de technische ontwikkelingen.

Zorgvuldig en met aandacht

Burgemeester en wethouders zijn onder de indruk van de werkplaats. Volgens Wethouder Splinter kan er van de vloer gegeten worden. Het college ziet hoe zorgvuldig de medewerkers met materiaal, machinerie en werktuigen omgaan. Aan het eind van het bezoek heeft Fred Buddiger nog een tip. Hij wijst het college op de uitstraling van industrieterrein De Flammert. Daar mag nog wel wat aandacht aan worden besteed. Het college neemt deze boodschap zeker serieus en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Qua plantsoenvoorziening is de voortuin van Autoschade Bergen in elk geval een goed voorbeeld van hoe het ook kan.