“De gasten maken hier een kanteling naar fit, energiek en pijnvrij well-zijn”

Dat is de missie van Paul Bax en Chantal Theunissen, de trots eigenaren van A Casa Nostra-De Grote Waaij. Op dinsdag 26 oktober ontvingen zij het college op hun prachtige monumentale boerderij langs de N271 in Well. Voor burgemeester en wethouders was het – vanwege de coronamaatregelen – al ruim 1,5 jaar geleden dat zij een dergelijk bezoek aan een bedrijf in onze gemeente hadden gebracht.

Paul en Chantal verwelkomen het college in de ontvangstruimte van A Casa Nostra. Overheerlijke én gezonde wortel- en notentaart staan al klaar op tafel. Chantal vertelt dat ze niet lang hebben nagedacht over de aankoop van het bijzondere pand. ‘Het was liefde op het eerste gezicht. In december 2020 hebben we binnen anderhalve week de koopovereenkomst getekend. Ons bedrijf en onze missie passen volledig bij deze locatie.’

Kanteling

In hun bedrijf helpen Paul en Chantal, samen met hun team van Kantel-experts, klanten die kampen met chronische pijn, moeheid, futloosheid of die uit balans zijn. ‘Met de Bewezen Beter Kantel Methode maken we dat mogelijk hier Bij Ons Thuis, A Casa Nostra’, leggen ze uit. De pijlers voor een kanteling naar een gezonde leefstijl zijn Bewegen, Voeding, Ontspanning en Mindset, vult Chantal aan. ‘En de omgeving, de Maasduinen en het Maasdal, is fantastisch voor onze gasten. Het mooiste stukje Nederland!’

Blue Zone

De ondernemers vertellen waar het allemaal begon: op Sardinië. Daarnaast zijn ze bekend van het tv-programma ‘Het Italiaanse dorp Ollolai’ op RTL4. Tijdens dit prachtige avontuur zijn Paul en Chantal geïnspireerd geraakt door het leven in de Blue Zone, een gebied waar mensen gelukkig, gezond en gemiddeld langer leven. Deze gedachtegang past goed op de locatie van A Casa Nostra, met de Maasduinen als achtertuin.


Renovatie

Het college krijgt een rondleiding door het gebouw en een kijkje achter de schermen. In mei 2021 zijn Paul en Chantal gestart met de renovatie van het pand. Klussen is een hobby van het stel; nagenoeg al het renovatiewerk doen zij zelf. Enkele gastenkamers zijn al gereed, in anderen wordt nog hard gewerkt. Het bijbehorende bos aan de achterzijde van het pand wordt ‘ingericht’ als een relax-/onthaastplek. De oude schuur, grenzend aan de parkachtige achtertuin, wordt omgebouwd tot complete wellness. Er is nog veel werk aan de winkel, maar het resultaat tot nu toe mag er zeker zijn.

Al lopend over de binnenplaats van de boerderij oppert burgemeester Pelzer het idee om een zintuigenpad aan te leggen. Dit idee krijgt veel bijval van de ondernemers. ‘Dat zou inderdaad mooi kunnen passen in het totale concept, een mooie gedachte’, reageert Paul.

Bouwstijlen

Het bezoek wordt afgesloten met een kop koffie. Wethouder Antoon Splinter vertelt wat meer over de historie van de verschillende bouwstijlen van boerderijen in onze regio, wat ook duidelijk terug te zien is in A Casa Nostra.

Kijk voor meer informatie over A Casa Nostra op de website(externe link).