Heeft u ruimte beschikbaar en wilt u zich graag aanmelden als gastgezin voor vluchtelingen uit Oekraïne? Registreer u dan via Vluchtelingenwerk(externe link).

Aanmelden

Het in huis nemen van vluchtelingen is niet niks. Het is dan ook belangrijk dat u meer kunt bieden dan alleen een logeerbed. Bij voorkeur is er een ruimte beschikbaar waar de vluchtelingen zich kunnen terugtrekken. Want: iedereen heeft op zijn tijd behoefte aan privacy en zelfstandigheid.

Heeft u deze ruimte beschikbaar en wilt u zich graag als gastgezin aanbieden? Meld u dan aan via Vluchtelingenwerk(externe link). Heeft u zich al eerder via Vluchtelingenwerk aangemeld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen? Dan hoeft u zich niet opnieuw te melden. De gemeente ontvangt de benodigde gegevens via Vluchtelingenwerk.

Let op: vanwege drukte bij Vluchtelingenwerk en Takecarebnb kan het lang duren voordat u een reactie krijgt op uw aanmelding. De organisaties nemen sowieso met iedere aanmelder persoonlijk contact op.

Al vluchtelingen opgenomen?

Vangt u al Oekraïense vluchtelingen op? Het is belangrijk dat zij zich bij de gemeente registreren. Pas wanneer de vluchtelingen zijn geregistreerd, kunnen ze leefgeld ontvangen, werken en naar school gaan.

Weet u dat er vluchtelingen uit Oekraïne in de gemeente verblijven? Laat dit dan weten aan de gemeente via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl. We bekijken of deze mensen al zijn geregistreerd. Zo niet, dan vragen we de vluchtelingen om dat alsnog te doen.