Zie je een NL-Alert op uw mobiele telefoon? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen.

Testbericht NL-Alert

Twee keer per jaar, in december en juni, stuurt de overheid een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Heeft u een mobiele telefoon, dan heeft u maandag 6 december een testbericht ontvangen. Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert u bij acute noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden.

Wanneer een NL-Alert?

NL-Alert wordt ingezet bij acute levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, vervuild drinkwater of onverwacht noodweer. NL-Alert wordt niet ingezet om goederen of diensten te promoten of te verkopen.

Hoe ontvang ik NL-Alerts?

U ontvangt NL-Alerts op uw mobiele telefoon. Hier hoeft u niets voor te doen. Wanneer ju en NL-Alert op uw mobiel ontvangt, laat uw telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.

Meer informatie

Meer informatie leest u op de website van NL-alert. Staat het antwoord op uw vraag niet op de website? Neem dan contact op met ‘Informatie Rijksoverheid’. U kunt ook bellen naar 1400 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur (lokaal tarief).