Nieuweweg in Siebengewald

De verharding en inrichting van de Nieuweweg in Siebengewald zijn aan vervanging toe. In 2024 krijgt de Nieuweweg nieuwe verharding, groen, parkeervakken, stoepen en andere inrichtingen.

Hoe de straat er straks uit komt te zien, bepaalt de gemeente samen met de bewoners van de Nieuweweg. Zij zijn van harte welkom om mee te doen met een participatietraject. Dit is een reeks van meerdere bijeenkomsten, waarbij gemeente en bewoners samen bedenken hoe de nieuwe straat wordt ingericht.

Participatietraject

In het participatietraject worden de volgende stappen doorlopen:

X Stap 1: Informatie- en straatavond

De eerste bijeenkomst vond plaats op donderdag 11 mei in MFC De Klaproos in Siebengewald. Tijdens deze informatie- en straatavond kregen de bewoners meer informatie over het participatietraject. Ook konden zij hun wensen, behoeften en ideeën voor de nieuwe straat met elkaar en met de gemeente delen. De verzamelde informatie wordt meegenomen in het vervolg van het traject.

Bekijk de presentatie

X Stap 2: Tekenavond

De tekenavond vond plaats op donderdag 7 september. Tijdens deze bijeenkomst brachten de bewoners hun ideeën letterlijk in kaart. Ze tekenden zelf hun ideale straat door bijvoorbeeld parkeervakken, bomen en stoepen een plekje te geven. Zo zagen zij zelf met welke zaken ze rekening moeten houden bij het inrichten van een straat.

Bekijk de presentatie

-> Stap 3: Ontwerpavond

Aan de hand van de schetsen van de tekenavond maakt een landschapsarchitect één of meerdere ontwerpen voor de straat. Tijdens de ontwerpavond kiezen de bewoners welk ontwerp zij het beste vinden. Dit ontwerp wordt gerealiseerd.

Vragen?

Heeft u vragen over het participatietraject? Neem dan contact op via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl.