Materialen lenen

Materialen lenen

Als u een evenement organiseert, heeft u soms materialen nodig die u zelf niet heeft. Bijvoorbeeld dranghekken om de straat af te zetten of hesjes voor verkeersregelaars. U kunt deze materialen gratis lenen bij de gemeente.

 

U vraagt de materialen aan bij de gemeente. Doe dit uiterlijk 4 weken voordat u de materialen nodig heeft via bovenstaande buttons. U kunt ook contact opnemen met de gemeente via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl

Veel gestelde vragen

Welke informatie heeft de gemeente van mij nodig voor het lenen van materialen?

Geef bij uw aanvraag voor materialen in ieder geval aan:

  • Welke materialen u wilt lenen;
  • Hoeveel materialen u wilt lenen;
  • Waarvoor u de materialen wilt lenen;
  • Wanneer en hoelang u de materialen nodig heeft.

Waar kan ik de materialen ophalen?

U haalt de materialen op bij de gemeentewerf, De Flammert 1028 in Nieuw Bergen. Hier brengt u de materialen na afloop van het evenement ook weer terug. 

Neem minimaal één week voor het ophalen van de materialen contact op met de gemeente via (0485) 34 83 83. Dan weet u zeker dat er iemand in de gemeentewerf aanwezig is die u verder kan helpen. Let op: marktkramen kunnen alleen op afspraak opgehaald en teruggebracht worden.

Wat kost het lenen van materialen?

Het lenen van materialen is gratis. Wel betaalt u voor sommige materialen borg:

  • Voor de verkeersregelaarshesjes betaalt u € 10,- borg per hesje;
  • Voor marktkramen betaalt u € 150,- borg. Het maakt daarbij niet uit hoeveel marktkramen u leent.

Let op: u betaalt de borg contant. Het is niet mogelijk om bij de gemeentewerf te pinnen.

Wat zijn de regels voor het lenen van marktkramen?

Alleen verenigingen en stichtingen kunnen marktkramen lenen van de gemeente. De gemeente leent geen marktkramen uit aan commerciële partijen. U kunt de marktkramen alleen op afspraak ophalen en terugbrengen. Let op: de marktkramen zijn 4 meter lang.

Het lenen van marktkramen is gratis. U betaalt wel € 150,- borg. Het maakt daarbij niet uit hoeveel marktkramen u leent. U betaalt de borg contant.

Doe mee met een Rookvrije Generatie!

Gemeente Bergen werkt samen met de andere Noord-Limburgse gemeenten aan een Rookvrije Generatie. We willen ervoor zorgen dat kinderen die nu worden geboren, opgroeien in een rookvrije omgeving. Doet u ook mee? Ga dan voor een (geheel of deels) rookvrij evenement!

Heeft u bij het aanvragen van de evenementenvergunning of het doen van een melding aangegeven dat u gaat voor een rookvrij evenement? Dan kunt u gratis gebruikmaken van de (communicatie)materialen van Rookvrije Generatie. Zoals vlaggen, spandoeken, beachflags, stoepborden en vloerstickers. 

In het formulier ‘Uitleen van materialen' kunt u aangeven welke materialen u wilt lenen. Ook deze materialen haalt u op bij en brengt u terug naar de gemeentewerf, De Flammert 1028 in Nieuw Bergen.

Kijk voor meer informatie over Rookvrije Generatie in deze flyer