Wat is het?

Krijgt u mantelzorg en wilt u uw mantelzorger(s) bedanken? Vraag dan vóór 1 november het mantelzorgcompliment aan bij de gemeente. Dit is een geldbedrag van € 50,- dat u kunt gebruiken om uw mantelzorger(s) in het zonnetje te zetten. U bepaalt zelf hoe u het geldbedrag inzet om uw mantelzorger(s) te bedanken.

Hoe werkt het?

  • Het compliment wordt één keer per jaar aangeboden;
  • U vraagt het mantelzorgcompliment ieder jaar opnieuw aan;
  • Er wordt één mantelzorgcompliment uitbetaald, ongeacht het aantal mantelzorgers dat voor u zorgt.

Wat moet ik doen?

U kunt het mantelzorgcompliment aanvragen op twee manieren:

  • Digitaal via dit aanvraagformulier;
  • Schriftelijk. U kunt het aanvraagformulier ophalen in het gemeentehuis of telefonisch opvragen bij het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83. Het ingevulde formulier stuurt u per post naar Gemeente Bergen, Postbus 140, 5854 ZJ Bergen L. U kunt het formulier ook in de brievenbus van het gemeentehuis stoppen.

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van het mantelzorgcompliment? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83 of stuur een mail naar mantelzorgondersteuning@bergen.nl.

Aanvullende informatie

Mantelzorgattentie

Wilt u uw mantelzorger(s) op de Dag van de Mantelzorg (10 november) in het zonnetje zetten en laten zien hoeveel u deze persoon of personen waardeert? Vraag dan een mantelzorgattentie aan. Kijk op deze pagina voor meer informatie.