Belangrijk bericht voor bezoekersLet op! Per 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging in werking getreden.

Per 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging in werking getreden. Wilt u iets veranderen aan uw huis, tuin, bedrijf of omgeving? Dan kan het zijn dat u te maken krijgt met deze nieuwe wetten.

Informatie op deze website over deze onderwerpen kan verouderd zijn vanwege de overgang naar deze nieuwe wetten. Kijk voor de meest actuele informatie op www.omgevingswet.overheid.nl(externe link) of neem contact met ons op via info@bergen.nl of (0485) 34 83 83.

Levenloos geboren kindje registreren

Levenloos geboren kindje registreren

Wanneer een kind levenloos wordt geboren, is dit een groot emotioneel gemis. Als u wilt, kunt u uw kindje laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Dit is niet verplicht. Met deze registratie is uw kindje voor u zichtbaar via MijnOverheid.nl en op een uittreksel van de BRP.

 

U doet een verzoek tot registratie bij de gemeente waar u woont. Maak hiervoor een afspraak via bovenstaande button of telefonisch via (0485) 34 83 83. Binnen 4 weken na het indienen van het verzoek krijgt u een reactie van de gemeente.

U kunt uw kind alleen voor uzelf laten registreren. Omdat het een heel persoonlijke situatie is, kunt u dit niet namens de andere ouder doen.

Veel gestelde vragen

Wat moet ik meenemen?

  • Akte van geboorte (levenloos) of een akte van levenloos geboren kind. U laat de akte opmaken bij de gemeente waar uw kind is geboren;
  • Een geldig identiteitsbewijs;
  • Is uw kind in het buitenland geboren? Neem dan ook de documenten van de geboorte mee.

Vindt u het moeilijk om deze documenten te krijgen? Neem dan contact op met de gemeente. U kunt dan een verklaring over de geboorte van uw kind afleggen bij de gemeente.

Wie kan de registratie bekijken?

Alleen u en de ambtenaar van de burgerlijke stand kunnen de registratie bekijken. Andere overheidsinstanties krijgen geen gegevens over uw kind.

Hoe zit het met het opgeven van de naam van het kindje?

Het kan voorkomen dat de namen van uw kind niet op de akte van geboorte (levenloos) of akte van levenloos geboren kind staan. In dat geval geeft u de namen door bij het verzoek tot registratie. Ouders kunnen afzonderlijk van elkaar andere namen opgeven. Dat is in deze situatie geen enkel probleem.