Belangrijk bericht voor bezoekersLet op! Per 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging in werking getreden.

Per 1 januari 2024 zijn de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging in werking getreden. Wilt u iets veranderen aan uw huis, tuin, bedrijf of omgeving? Dan kan het zijn dat u te maken krijgt met deze nieuwe wetten.

Informatie op deze website over deze onderwerpen kan verouderd zijn vanwege de overgang naar deze nieuwe wetten. Kijk voor de meest actuele informatie op www.omgevingswet.overheid.nl(externe link) of neem contact met ons op via info@bergen.nl of (0485) 34 83 83.

Kind adopteren

Kind adopteren

Als u een kind adopteert, neemt u de zorg en opvoeding over van de biologische ouders. U en het kind worden dan ook wettelijk familie van elkaar. Om een adoptie aan te vragen, doet u een verzoek bij de rechtbank. U moet hiervoor een advocaat inschakelen.

 

Er komt veel kijken bij het adopteren van een kind. Op de website van de Rijksoverheid leest u hier meer over. Op de website van Rechtspraak vindt u meer informatie over de procedure, de kosten en hoe lang het ongeveer kan duren.