De verharding en inrichting van de Keulerstraat en Sint Petrusstraat in Nieuw Bergen zijn aan vervanging toe. In 2024 krijgen de straten nieuwe verharding, groen, parkeervakken, stoepen en andere inrichtingen.

Hoe de straten er straks uit komen te zien, bepaalt de gemeente samen met de bewoners van de Keulerstraat en Sint Petrusstraat. Zij zijn van harte welkom om mee te doen met een participatietraject. Dit is een reeks van meerdere bijeenkomsten, waarbij gemeente en bewoners samen bedenken hoe de nieuwe straat wordt ingericht.

Participatietraject

In het participatietraject worden de volgende stappen doorlopen:

X Stap 1: Informatie- en straatavond

De eerste bijeenkomst vond plaats op maandag 15 mei in Den Asseldonk. Tijdens deze informatie- en straatavond kregen de bewoners meer informatie over het participatietraject. Ook konden zij hun wensen, behoeften en ideeën voor de nieuwe straat met elkaar en met de gemeente delen. De verzamelde informatie wordt meegenomen in het vervolg van het traject.

Bekijk de presentatie

X Stap 2: Tekenavond

De tekenavond vond plaats op donderdag 14 september. Tijdens deze bijeenkomst brachten de bewoners hun ideeën letterlijk in kaart. Ze tekenden zelf hun ideale straat door bijvoorbeeld parkeervakken, bomen en stoepen een plekje te geven. Zo zagen zij zelf met welke zaken ze rekening moeten houden bij het inrichten van een straat.

Bekijk de presentatie

-> Stap 3: Ontwerpavond

Aan de hand van de schetsen van de tekenavond maakt een landschapsarchitect één of meerdere ontwerpen voor de straat. Tijdens de ontwerpavond kiezen de bewoners welk ontwerp zij het beste vinden. Dit ontwerp wordt gerealiseerd.

Vragen?

Heeft u vragen over het participatietraject? Neem dan contact op via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl.