Er zijn verschillende manieren om een woning te huren. Heeft u een laag inkomen? Dan kunt u zich inschrijven bij een woningcorporatie voor een sociale huurwoning. Een andere optie is particulier huren.

Huren via woningcorporatie

Woningcorporatie Destion verhuurt woningen in de gemeenten Bergen, Gennep en Mook en Middelaar. Op de website vindt u het actuele aanbod aan huurwoningen en voordelige koopwoningen. U kunt zich natuurlijk ook inschrijven bij andere woningcorporaties.

Meestal zijn er lange wachtlijsten voor (sociale) huurwoningen. Wacht dus niet te lang met inschrijven. Bent u dringend op zoek naar een sociale huurwoning, bijvoorbeeld vanwege medische redenen? Dan kunt u een urgentieverklaring aanvragen. Kijk op de website van Destion voor meer informatie.

Particulier huren

Particulier huren wordt ook wel ‘huren in de vrije sector’ genoemd. Particuliere huurwoningen vindt u bijvoorbeeld op Marktplaats en Funda. U kunt ook een huurwoning zoeken via een makelaar.

Huren in de vrije sector is vaak duurder dan het huren van een sociale huurwoning. Daarnaast betaalt u vaak eenmalig bemiddelings- en administratiekosten.

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage in uw huurkosten. Op de website van de Belastingdienst kunt u checken of u recht heeft op huurtoeslag en zo ja, hoeveel huurtoeslag u dan ongeveer krijgt. Huurtoeslag vraagt u aan via Mijn toeslagen.

Problemen met verhuurder

Heeft u problemen met uw huurcontract of uw huisbaas? Dan kunt u gratis advies vragen bij het Juridisch Loket.